Bak ze bruin!

Wat je misschien niet zou verwachten bij een tuincentrum is een specialisatie in bakproducten! Toch is dat niet zo heel erg gek, want waar wij ervoor zijn om je huis en tuin gezelliger te maken, doen bakproducten dat natuurlijk ook! Die heerlijke geur en ontspannen bezigheid, dan hebben we het niet eens over het resultaat, is natuurlijk al genieten! Voor iedere thuisbakker, van starter, hobbyist tot ervaren kok, hebben wij een prachtig assortiment beschikbaar aan mooie, kwalitatieve, pure en duurzame producten, waar jouw keuken (en buik uiteindelijk) blij van wordt! Ook al geef je nog niet zoveel om bakken, als je onze afdeling ziet, dan gaan je handen jeuken. Dat effect heeft het nu eenmaal! Daarom introduceren wij jou graag onze uitgebreide bakhoek, die je kunt vinden naast de koffiehoek. Van handige kant en klare bakmixen van hoge kwaliteit, tot speelse deegrollers met vormen erin, van taart decoratie artikelen om van elke gelegenheid een feestje te maken tot aan handige keukenhulpjes waar je het bestaan niet eens van afwist! 

Wist je trouwens dat bakproducten ook een super leuke kadotip zijn? We hebben hier speciale pakketten voor samengesteld, of je kunt natuurlijk zelf aan de slag met losse producten. Origineel én lekker!

De beste mix voor BISCUIT!

Zo maak je het!

Met deze mix voor biscuit maak je in een handomdraai een heerlijk luchtige biscuit voor iedere gelegenheid. Enkel eieren, water en vanillesuiker toevoegen en je beslag kan de oven in. Werk hem af met banketbakkersroom, crème au beurre, slagroom, fruit, chocoladeschaafsel, ... laat je creativiteit de vrije loop! 

BENODIGDHEDEN

voor een ronde biscuit van 24cm:

  • 200g biscuitmix Cook&Bake
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels water
  • 4g vanillesuiker Cook&Bake

BEREIDING

  1. Meng alle ingrediënten tot een glad beslag. 10 minuten kloppen op de hoogste versnelling.
  2. Doe het beslag in een ingevette vorm.
  3. Bak de biscuit in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 30 minuten.
  4. Laat de biscuit goed afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen.

Voor een rolbiscuit:

  1. Strijk het beslag 1 cm dik over een bakplaat
  2. Bekleed met bakpapier van Cook&Bake.
  3. Bak 7 à 10 minuten op 210°C.
  4. Rol het biscuitdeeg op met een vulling naar keuze.

* Elke oven is anders, controleer daarom altijd je baksel met een (saté)prikker of mes. Indien er nog deeg blijft plakken, verleng de baktijd met 5 tot 10 minuten en beoordeel dan nogmaals het resultaat. 

Smaaktip!
Werk af met Cook&Bake crème au beurre, banketbakkersroom, chocolade schaafsel en/of Bresilienne nootjes. Versier met decoratie van Cook&Bake of vers fruit.

6. Voordelen van bakken!

1. Genieten

De meest logische in dit rijtje is natuurlijk dat het genieten is van het resultaat! Of het nu een brood is, een dessert, taart of een andere lekkerij, het moment dat je het eerste hapje proeft is ultiem genieten! Jezelf verwennen is altijd belangrijk ;-).

2. Zelfvertrouwen

Uiteraard lukt niet alles direct, maar in de meeste gevallen als het lukt, dan ben je trots op het resultaat en dat geeft je zelfvertrouwen een lekkere (letterlijk) boost! 'Kijk eens wat ik voor heerlijks gemaakt heb!'. 

3. Creativiteit

Iets zelf maken stimuleert de creativiteit. Het is een vorm van algemeen welzijn en dat is erg positief voor je gezondheid. De ene schildert, een ander schrijft en weer een ander bakt! Laat die creativiteit maar stromen!

4. Mindfulness in de keuken

Koken en bakken is de perfecte bezigheid waardoor je tot rust komt. Je focust je op één taak en stap voor stap breng je een recept tot leven. Het haalt je uit de dagelijkse bezigheden en draagt daarmee bij aan stress reductie.

5. Goed gevoel

Iets bakken geeft je een goed gevoel, omdat je het resultaat (in de meeste gevallen) deelt met je gezin of anderen. Je bakt iets voor een ander, waarvan je weet dat zij ervan gaan genieten. Het gevoel van iets doen voor een ander is erg waardevol en draagt zelfs meer bij dan wanneer je iets doet voor jezelf. Wij mensen doen graag iets voor anderen en bakken is natuurlijk één van de meest lekkere keuzes die je kunt maken om iemand een hart onder de riem te steken.

6. Traditie

Eten gaat vaak gepaard met tradities. Een verjaardag, feestdag of andere speciale gelegenheid? Vaak wordt er als één van de eerste dingen gedacht aan ETEN! Taart, hapjes, iets te vieren? Met een eigen baksel krijgt dit toch weer extra waarde!

Cook and Bake producten bij Natuurlijk Tilburg

Thuisbakken was nog nooit zo leuk en gemakkelijk! Cook & Bake brengt de kwalitatieve producten waarmee bakkers werken, tot bij jou thuis. Gebaseerd op de jarenlange ervaring in bakkerijgrondstoffen, kiezen ze uitsluitend voor de beste kwaliteit. Het thuisbak concept omvat traditionele bloem en all-in mixen voor brood, banket- en dessertmixen, de meest uiteenlopende ingrediënten, versiering voor taart & gebak, non-food producten en materiaal voor in en rond de keuken.

Kortom: de ideale oplossing voor iedere thuisbakker en hobbykok. 

Van Cook and Bake hebben wij een uitgebreid assortiment met producten, zoals bijvoorbeeld:

  • Complete all-in mixen
  • Losse bak ingrediënten
  • Banket en dessertmixen
  • Bak en braad producten
  • Bakvormen en bakgerei
  • Bak decoratie materiaal
  • Leuke kennismakingspakketten

Als je dus aan de slag wilt met bakken, dan kun je hier zeker slagen met alle ontzettend leuke producten die we aanbieden. Het werkt aanstekelijk, want als je eenmaal eens iets geprobeerd hebt.... smaakt dat naar meer!!

Custers bakproducten kopen in Tilburg

Custers Bakproducten is een Nederlands familiebedrijf dat al meer dan 25 jaar professionele bakingrediënten en benodigdheden verkoopt voor de consument. Met hun kennis proberen zij een assortiment aan te bieden dat let op bewerkelijkheid, prijs, smaak en houdbaarheid zonder afbreuk te doen aan kwaliteit.

De familie Custers is van oorsprong een molenaarsfamilie. Het malen van meel en de handel in meel werd gedaan bij de Dieterder Molen in Dieteren (1800-1960) en later ‘biej de meule’ op de Zilstraat in Dieteren. Vanuit deze winkel worden voor het eerst de Custers bakproducten verkocht voor de thuisbakker. Later werd er een winkel geopend in Maastricht, bekend als De Bakwinkel, gevuld met de Custers bakmixen, bakvormen, bakaccessoires en suikerdecoraties. In 22 jaar groeit deze winkel uit tot een begrip in heel Limburg. Inmiddels zit de winkel in Maasbracht, is deze overgenomen door de volgende generatie en worden er zelfs bakkersopleidingen verzorgd. De liefde voor het bakken, dat proef je dus in hun producten!

Bij Natuurlijk Tilburg bieden we een uitgebreid assortiment van verschillende soorten bakmeel aan, waar je je vingers bij aflikt!

Patisse bakbenodigdheden vind je bij Natuurlijk Tilburg

Patisse is de specialist en Nederlandse marktleider op het gebied van bakvormen en bak accessoires. Van springvormen tot bakplaten en van uitsteekvormen tot taartroosters, zeefen, raspen en spuitzakken, je kunt het zo gek niet bedenken maar het zit in het assortiment. Als je een hulpstuk zoekt om je bak idee mee uit te voeren, dan ben je bij Patisse aan het juiste adres!

Daarom hebben wij ook een ruime sortering aan verschillende accessoires en vormen, om zo onze speciale bakhoek compleet te maken. Je kunt dus de deur uitgaan met het complete pakket en dat is natuurlijk ideaal!

De koffiecorner!

Wist je dat....

  • Wij ook een koffiecorner hebben, naast de bak producten?

  • Dat je hier heerlijk kunt zitten in onze gezellige ambiance om even bij te komen?

  • Dat je hier GRATIS kunt genieten van een goede kop koffie en wat fruit?

  • Dat je hier zelf je koffie en fruit mag pakken?

Graag gedaan en geniet ervan!

Maak een overheerlijke chocolate drip cake!

INGREDIËNTEN

CHOCOLADEBISCUIT

  • 400g mix voor chocoladebiscuit
  • 4 eieren
  • 125g water
  • 2x ronde bakvorm diameter 18 cm

COOK & BAKE CHOCOMOUSSE

  • 100ml koude melk
  • 75g mix voor chocomousse van Cook & Bake

CHOCOLADEBOTERCRÈME

  • 300g zachte boter
  • 180g mix voor Cook & Bake crème au beurre
  • 80 ml water
  • 90g cacaopoeder Cook & Bake
  • 75g bloemsuiker Cook & Bake

WITTE CHOCOLADE GANACHE (DRIP GLAZUUR)

  • 150g witte smeltchocolade
  • room

AFWERKING

  • Zoetigheden toevoegden naar keuze

Hoe maak je hem?

 

CHOCOLADEBISCUIT

  • Bereid het beslag zoals aangegeven op de verpakking.
  • Vet twee bakvormen in.
  • Doe 1/3 van het beslag in de ene bakvorm en 2/3 in de andere vorm.
  • Bak de biscuits respectievelijk 20 en 30 minuten op 175 graden.
  • Test of de biscuit klaar is door met een stokje in het midden van de biscuit te prikken. Indien geen vloeibaar beslag aan de wafelvork of stokje hangt is je biscuit klaar.
  • Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

CHOCOMOUSSE MIX COOK & BAKE

  • Bereid de Cook & Bake chocomousse zoals aangegeven op de verpakking.

CHOCOLADE CRÈME AU BEURRE

  • Voeg de mix en het water samen en roer glad.
  • Mix de boter in de mixer zacht en voeg dan in 3 keer het crème au beurre mengsel toe.
  • Mix na het toevoegen van het mengsel telkens goed door tot de crème au beure  glad is. Wanneer alle mengsel is toegevoegd, klop je nog 10 minuten door op hoge snelheid.
  • Zeef de bloemsuiker en cacao en voeg toe aan de crème au beure. Mix eronder.

SAMENSTELLING EN AFWERKING VAN DE DRIPCAKE

  • Snijd de hoogste biscuit midden door, zodat je in totaal 3 laagjes biscuit hebt.
  • Doe de chocolade crème au beure  in een spuitzak met ronde spuitmond. Spuit een beetje op je taartbord om de taart vast te zetten. Spuit daarna een randje van crème au beure  op je eerste laag biscuit.
  • Smeer de helft van de chocomousse uit over de biscuit, zonder over of op je crème au beurre randje te gaan.
  • Leg de tweede laag biscuit erop en vul op dezelfde manier.
  • Spuit de crème au beure van boven tot onder langs de zijkanten van de taart. Gebruik een spatel om de zijkant van de taart glad af te smeren. Daarna smeer je ook een laagje op de bovenkant van de taart.
  • Om de zijkanten mooi glad te krijgen, kan je je spatel in heet water dippen, droogdeppen en daarna zachtjes over de crème au beurre laten glijden.
  • Laat de taart opstijven in de koelkast.
  • Maak nu de witte ganache

WITTE CHOCOLADE GANACHE 

  • Breng de room aan de kook. Giet de hete room over de witte chocolade en roer tot een gladde ganache. Gebruik de ganache onmiddellijk.
  • Giet de ganache over de bovenkant van de taart en strijk met een spatel tot net tegen de rand van de taart.
  • Om een mooi dripeffect te maken, strijk je hier en daar met je spatel de ganache net over de rand en gebruik je een theelepel om een kleine hoeveelheid ganache langs de rand te laten afdruipen.
  • Om het geheel mooi af te werken, plaats je eerst enkele chocoladestokjes of galetten rechtop om hoogte te creeëren. De ruimte tussen de rechtopstaande koekjes vul je met kleinere koekjes en chocoladesnoep. Werk af met chocoladebolletjes, marshmallows, …

Tip: Aan de ganache kan ook kleurstof toegevoegd en geef jouw dripcake kleur.