• Natuurlijk helpen wij klanten!
  • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
  • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 09:30 tot 18:00

Natuurlijk kiezen wij voor duurzaam

Wij zijn de behulpzame buurman, waar je terecht kunt voor jouw lokale benodigdheden voor huis en tuin. Met onze duurzame missie willen we voor de regio Tilburg zo veel mogelijk duurzame opties aan reiken. Dit doen we door op alle mogelijke aspecten te kijken naar duurzame opties. Zo werken we veel met lokale merken samen, maar ook zijn bijvoorbeeld onze tasjes composteerbaar. Wij geloven dat iedere keuze een duurzame keuze kan zijn en daar helpen we jou graag bij! Ons assortiment is samengesteld met een oog op duurzaamheid en lokale initiatieven. Een groenere omgeving begint al bij kleine aanpassingen in en om het huis, en wij zijn de buurman die je daar graag bij helpt! Vraag ons team gerust om hulp of advies, natuurlijk helpen we je graag!

Natuurlijk Tilburg

Natuurlijk Tilburg voor duurzame opties voor in en om het huis

Duurzame keuzes maken voor jezelf en jouw omgeving

Wij geloven dat we met iedere keuze onze omgeving een klein stukje groener kunnen maken. Daar dragen wij dan ook graag aan bij, door een ruim assortiment aan te bieden met veel verschillende duurzame initiatieven. Alle benodigdheden voor in en om het huis vind je in ons tuincentrum, op een zo duurzaam mogelijke manier. Daarnaast zit duurzaamheid voor ons ook in lokaal kiezen. De afstanden beperkt houden en werken met wat de omgeving ons te bieden heeft. En dat is gelukkig heel veel in de regio Tilburg, waar we dan ook graag mee samen werken!

Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg

Het maken van duurzame keuzes gaat niet alleen om wat je wel of niet koopt, maar ook om het verstandig omgaan met materialen. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij. Zo is het verpakkingsmateriaal dat je bij de kassa vindt composteerbaar, waar je dus thuis ook nog wat aan hebt! Zo kunnen we de impact verminderen en slim omgaan met de middelen die we gebruiken. Dat doen we samen met jou; in, voor, en met Tilburg!

Inspiratie opdoen op het Groene Klimaatplein

Wij zijn één van de eerste tuincentra in Nederland die meedoen aan dit initiatief, waarbij we ons inzetten om onze klanten te inspireren. Inspireren om groene keuzes te maken, manieren laten zien om de buitenomgeving te vergroenen, te informeren naar de mogelijkheden van bijvoorbeeld subsidie voor groene daken en te kiezen voor bijvoorbeeld meer biodiversiteit in de leefomgeving. 

Wist je dat Tilburg de warmste gemeente van Brabant is? Dit is een probleem en de gemeente legt hierbij de focus op vergroening. Hier helpen wij hen graag bij! Bij onze entree hebben we een gedeelte van het winkeloppervlak besteed aan informeren en inspireren om het zo voor alle Tilburgers nog makkelijker te maken om samen met elkaar stappen vooruit te zetten! 

Duurzaam in ons assortiment

Duurzame keuzes maak je natuurlijk niet alleen door de enorme regenton die we hebben staan en waar we alle planten water mee geven, maar ook in de keuzes die je maakt bij het samenstellen van je assortiment. Zo hebben wij bijvoorbeeld plantenpotten van Elho in de winkel staan die geproduceerd zijn van gerecycled plastic! Ook verkopen wij plantenpotten van Capi, een lokale producent die volledig CO2 vrij produceert! 

Aandacht voor biodiversiteit

Alle verschillende soorten levensvormen in onze leefomgeving hebben aandacht nodig om voort te blijven bestaan. Hierbij kun je denken aan verschillende soorten beplanten, wildgroei, bloembollen en allerlei insecten en dieren die we in de tuin tegenkomen. Wij hebben bijvoorbeeld verschillende soorten vogelhuisjes en andere accessoires waar deze vliegende vrienden blij van worden. Ook verschillende bloemen zijn erg belangrijk voor de vlinders en insecten. Wij vertellen je er graag meer over in onze winkel!