• Natuurlijk helpen wij klanten!
  • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
  • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 12:00 tot 18:00

Breng leven in je tuin

Een compleet buitenleven vraagt natuurlijk om gezellig veel leven in de brouwerij! Vogels, vlinders en bijen horen in de natuur en wij mogen ze zo af en toe best een handje helpen om hun plek te vinden. Daarom vind je bij ons verschillende manieren om het ecosysteem van jouw tuin te ondersteunen. Je kunt bijvoorbeeld de vogels uitnodigen door middel van een vogelhuisje en vogelvoer. Vlinders en bijen hebben ook een belangrijke positie in het ecosysteem en je kunt ze helpen met bijvoorbeeld de juiste planten, maar ook door te kiezen voor vlinderlokkers of een insectenhotel. Een kleine moeite met veel effect! Voor egels, uilen en eekhoorns kun je ook verschillende opties vinden voor zowel voeren als het vinden van een veilige plek. Zo kunnen we allemaal genieten van gezellig leven in de tuin en tegelijkertijd voldoende ondersteuning bieden aan het ecosysteem! Bij Natuurlijk Tilburg helpen we je hier natuurlijk graag bij!

Breng leven in je tuin | Natuurlijk Tilburg

Geef vlinders en bijen de ruimte in jouw tuin

Vrolijke vlinders, en bezige bijtjes verdienen zeker hun plek in iedere tuin. Al helemaal nu ze niet overal voldoende ruimte krijgen is het belangrijk om ze een handje te helpen. Een insectenhotel of een vlinderlokker kan vlinders en bijen helpen om hun plekje in jouw tuin te vinden! Vlinders en bijen hebben allebei een belangrijke plek in het ecosysteem en zijn belangrijk voor het behoud van een groene omgeving. Met een aantal kleine aanpassingen kun je jouw tuin al een stuk bij- en vlindervriendelijker maken. Je doet daarmee niet alleen iets goeds voor de natuur, ook voor jezelf is het een goede toevoeging voor een levendige tuin. Wie wordt er nu niet blij van vrolijk rond fladderende vlinders in verschillende kleuren? Zowel bijen als vlinders zijn belangrijke schakels in het ecosysteem. Ze zorgen namelijk voor de overdracht van stuifmeel, van de ene plant naar de andere plant. Deze kruisbestuiving draagt weer bij aan de biodiversiteit, waardoor we in onze omgeving meer verschillende soorten groen terug zien. Je kunt zowel de vlinders als de bijen een handje helpen, door een aantal van hun favoriete planten in jouw tuin te planten, waar ze graag op af komen, maar ook door een goede vlinderlokker te plaatsen waar vlinders met veel plezier op af komen, of door een mooi insectenhotel voor de bijen te plaatsen. Zo weten ze in ieder geval hun weg naar jouw tuin te vinden, waardoor je meer leven in je tuin brengt en ondertussen bijdraagt aan het gehele ecosysteem en de biodiversiteit in de omgeving. Onder tussen geniet je zelf van kleurrijke vlinders en zoemende bijen, dat is een win-win situatie!

Alles voor de vroege vogels

Vroege vogels zijn natuurlijk bij uitstek een goed voorbeeld van gezellig veel leven in je tuin. Vrolijk gezang, nestjes in het voorjaar en een beetje extra voer in het najaar, de vogels kunnen ieder seizoen weer hun weg naar jouw tuin vinden als je ze een handje helpt. Dat kun je doen door een aantal kleine aanpassingen, zodat je zowel voor het broedseizoen als gedurende de winterse kou een beetje ondersteuning kunt bieden. Bij Natuurlijk Tilburg vind je hiervoor verschillende producten, zoals:

  • Vogelhuisjes
  • Vogelvoer 

In de winter kan het voor de vogels moeilijk zijn om genoeg voeding te vinden, terwijl ze dat dan juist nodig hebben. Een beetje extra voer is dan een hele goede oplossing! Een bakje voer, een slinger in de tuin, of een aantal bollen, je kunt zelf kiezen hoeveel voer je neerlegt, maar de vogels zullen er sowieso blij mee zijn! Daarnaast kun je zelf dan weer veel plezier hebben van vrolijk gezang in de tuin. Zo zijn ook de vogelhuisjes en nestkastjes een fijn thuis voor de vogeltjes die hun thuis vinden bij jou in de tuin. Er zijn verschillende soorten vogelhuisjes, zowel op een paal, of zelf op te hangen aan de muur. Alles voor de vroege vogels in jouw tuin vind je bij ons in het tuincentrum! 

Benodigdheden voor de bijzondere bewoners

En dan zijn er nóg meer bijzondere bewoners die gezellig veel leven in de tuin brengen. Dat zijn onder andere egels, eekhoorns en uilen. Ook voor deze bijzondere bewoners kun je een aantal kleine aanpassingen te doen in de tuin om ze een handje te helpen. Zo zijn er verschillende soorten opties om ze een fijn plekje te geven in jouw tuin en om ze te voorzien van voldoende voeding wanneer dit lastig te vinden is. Bij Natuurlijk Tilburg geloven wij in een groene omgeving, juist door alle bijzondere bewoners een plek te geven. Niet in iedere tuin komen eekhoorntjes, maar als ze er zijn, dan kunnen ze vaak wel jouw hulp gebruiken! Zo kun je bijdragen aan het ecosysteem, waar je zelf ook weer plezier aan zult beleven. Bekijk in ons tuincentrum wat je allemaal kunt doen om de bijzondere bewoners in jouw tuin een fijne plek te geven. Natuurlijk kun je ook voor al jouw vragen bij ons terecht, dan denken we graag met je mee. Samen zorgen we voor een duurzame groene omgeving, met veel leven in de tuin!