• Natuurlijk helpen wij klanten!
 • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
 • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 11:00 tot 17:00

Voorjaarsbollen

Een van de beste manieren om je tuin tot leven te brengen in het voorjaar is door voorjaarsbollen te planten. Bij Tuincentrum Natuurlijk Tilburg nemen we je mee op een reis door de prachtige wereld van voorjaarsbollen. We bespreken verschillende soorten, het ideale plantmoment, het concept van lasagnebeplanting en hoe je bloeiperiodes slim op elkaar afstemt. Lees verder en laat je inspireren!

Verschillende soorten voorjaarsbollen

Voorjaarsbollen zijn er in allerlei kleuren, vormen en maten. Bij Tuincentrum Natuurlijk Tilburg hebben we een uitgebreide selectie om uit te kiezen. Hier zijn enkele populaire soorten voorjaarsbollen:

 • Tulpen: Tulpen zijn misschien wel de meest iconische voorjaarsbollen. Ze komen in verschillende kleuren, van stralend rood tot zachtroze en alles daartussenin.
 • Narcissen: Narcissen, ook bekend als paaslelies, brengen een vleugje geel en wit in je tuin. Ze zijn perfect om de lente te verwelkomen.
 • Hyacinten: Hyacinten staan bekend om hun heerlijke geur en komen voor in diverse tinten, waaronder paars, roze en blauw.
 • Krokussen: Deze kleine, vrolijke bloemen kondigen de lente aan met hun paarse, gele en witte bloemblaadjes.
 • Sneeuwklokjes: Sneeuwklokjes zijn de voorlopers van het voorjaar en bloeien zelfs als er nog sneeuw op de grond ligt.

 

Meer bloembollen

Wanneer plant je voorjaarsbollen?

Het juiste moment om voorjaarsbollen te planten is in de herfst, meestal van september tot november. Dit geeft de bollen genoeg tijd om zich te vestigen en te rusten voordat ze in het voorjaar tot bloei komen. Zorg ervoor dat je ze plant voordat de vorst invalt, zodat ze kunnen wortelen voordat de winter begint.

Lasagnebeplanting: laat je tuin laag voor laag ontluiken

Een interessante techniek voor het planten van voorjaarsbollen is lasagnebeplanting. Bij deze methode stapel je verschillende lagen bollen boven op elkaar, wat leidt tot een opeenvolgende bloei gedurende het voorjaar. Begin met de vroegst bloeiende bollen onderaan en werk naar de laatst bloeiende bovenaan. Zo creëer je een prachtig bloementapijt dat maandenlang kleur aan je tuin geeft.

Slimme afstemming van bloeiperiodes

Wil je een constante stroom van bloemen in je tuin gedurende het voorjaar? Dan is het belangrijk om verschillende soorten voorjaarsbollen te selecteren die op verschillende tijdstippen bloeien. Door vroege, middelste en late bloeiers te combineren, geniet je maandenlang van een kleurrijke tuin.

De verzorging van bloembollen op pot

Om optimaal van uw bloembollen op pot te genieten, is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat ze gedijen: 

 • Water geven: Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar niet doorweekt. Te veel water kan leiden tot rotten, terwijl te weinig water de groei kan belemmeren. 
 • Licht: Plaats de bloembollen op pot op een zonnige plek waar ze ten minste 6 uur per dag direct zonlicht krijgen. 
 • Voeding: Geef de bloembollen op pot regelmatig voeding met een uitgebalanceerde meststof om ze gezond en bloeiend te houden. 
 • Bescherming: Bescherm debloembollen op pot tegen vorst door ze 's nachts naar binnen te halen of ze af te dekken met een dikke laag stro of mulch. 

Waarom kiezen voor bloembollen op pot?

Bloembollen op pot zijn een fantastische manier om snel en gemakkelijk kleur toe te voegen aan jouw tuin, terras of balkon. Ze zijn al opgekweekt en klaar om direct te worden geplant, waardoor je meteen kunt genieten van hun schoonheid. Of je nu een doorgewinterde tuinier bent of net begint, bloembollen op pot zijn een eenvoudige en bevredigende keuze. 

Bezoek ons!

Natuurlijk Tilburg

Rugdijk 2

5011XA Tilburg

 

 013-7820925

  info@natuurlijktilburg.nl