• Natuurlijk helpen wij klanten!
  • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
  • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 09:00 tot 17:00

Voorjaarsbollen

Een van de beste manieren om je tuin tot leven te brengen in het voorjaar is door voorjaarsbollen te planten. Bij Tuincentrum Natuurlijk Tilburg nemen we je mee op een reis door de prachtige wereld van voorjaarsbollen. We bespreken verschillende soorten, het ideale plantmoment, het concept van lasagnebeplanting en hoe je bloeiperiodes slim op elkaar afstemt. Lees verder en laat je inspireren!

Verschillende soorten voorjaarsbollen

Voorjaarsbollen zijn er in allerlei kleuren, vormen en maten. Bij Tuincentrum Natuurlijk Tilburg hebben we een uitgebreide selectie om uit te kiezen. Hier zijn enkele populaire soorten voorjaarsbollen:

  • Tulpen: Tulpen zijn misschien wel de meest iconische voorjaarsbollen. Ze komen in verschillende kleuren, van stralend rood tot zachtroze en alles daartussenin.
  • Narcissen: Narcissen, ook bekend als paaslelies, brengen een vleugje geel en wit in je tuin. Ze zijn perfect om de lente te verwelkomen.
  • Hyacinten: Hyacinten staan bekend om hun heerlijke geur en komen voor in diverse tinten, waaronder paars, roze en blauw.
  • Krokussen: Deze kleine, vrolijke bloemen kondigen de lente aan met hun paarse, gele en witte bloemblaadjes.
  • Sneeuwklokjes: Sneeuwklokjes zijn de voorlopers van het voorjaar en bloeien zelfs als er nog sneeuw op de grond ligt.

 

Meer bloembollen

Wanneer plant je voorjaarsbollen?

Het juiste moment om voorjaarsbollen te planten is in de herfst, meestal van september tot november. Dit geeft de bollen genoeg tijd om zich te vestigen en te rusten voordat ze in het voorjaar tot bloei komen. Zorg ervoor dat je ze plant voordat de vorst invalt, zodat ze kunnen wortelen voordat de winter begint.

Lasagnebeplanting: laat je tuin laag voor laag ontluiken

Een interessante techniek voor het planten van voorjaarsbollen is lasagnebeplanting. Bij deze methode stapel je verschillende lagen bollen boven op elkaar, wat leidt tot een opeenvolgende bloei gedurende het voorjaar. Begin met de vroegst bloeiende bollen onderaan en werk naar de laatst bloeiende bovenaan. Zo creëer je een prachtig bloementapijt dat maandenlang kleur aan je tuin geeft.

Slimme afstemming van bloeiperiodes

Wil je een constante stroom van bloemen in je tuin gedurende het voorjaar? Dan is het belangrijk om verschillende soorten voorjaarsbollen te selecteren die op verschillende tijdstippen bloeien. Door vroege, middelste en late bloeiers te combineren, geniet je maandenlang van een kleurrijke tuin.

Bezoek ons!

Natuurlijk Tilburg

Rugdijk 2

5011XA Tilburg

 

 013-7820925

  info@natuurlijktilburg.nl