• Natuurlijk helpen wij klanten!
  • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
  • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 12:00 tot 18:00

Seizoensgroenten

Bij Natuurlijk Tilburg kiezen wij natuurlijk graag voor lokaal, duurzaam en bewust. Dat betekent dat de seizoenen een grote rol spelen in ons aanbod. En we hopen jou daar ook mee te inspireren om seizoensgebonden keuzes te maken. Wij werken zo veel mogelijk samen met lokale ondernemers, zodat wij de natuur toegankelijk kunnen maken voor jouw tuin in Tilburg. Wat is er nu lekkerder dan de meest verse groenten uit het seizoen? En dan ook nog eens de groenten waarvoor je zelf aan de slag kunt in de tuin, wat natuurlijk een erg leuke bezigheid is! Bekijk ons assortiment om jouw eigen seizoensgroenten in eigen tuin te verbouwen.

Seizoensgroenten uit eigen tuin: alles voor jouw moestuin

Bij Natuurlijk Tilburg vind je alles voor een gezonde moestuin. Dat gaat niet alleen om de zaadjes en plantjes, maar ook om de bewatering en het gereedschap, zodat je zo goed mogelijk te werk kunt gaan. Zo bieden wij verschillende oplossingen aan voor de bewatering van de tuin, variërend van hippe gieters tot aan complete watergeefsystemen. Ook het gereedschap varieert van de kleinere soorten handgereedschap tot aan meer geavanceerde gereedschapssoorten. Zo kun je optimaal aan de slag, waar je later weer de vruchten van kunt plukken!

Geniet van verse groenten in ieder seizoen

Ieder seizoen brengt kenmerken en aandachtspunten met zich mee. Met deze tips tuinier je het hele jaar door! 

De lente: een nieuw begin

Met de lente komt de hoop op een nieuw begin in de moestuin. Het is tijd om de grond voor te bereiden en te zaaien. In maart kun je beginnen met het planten van vroege gewassen zoals radijsjes, sla, spinazie, wortels en tuinbonen. Deze groenten gedijen goed bij koelere temperaturen. Zorg ervoor dat je regelmatig water geeft en onkruid verwijdert om je jonge zaailingen te beschermen tegen concurrentie.

Zomer: overvloedige oogsten

Met de lente komt de hoop op een nieuw begin in de moestuin. Het is tijd om de grond voor te bereiden en te zaaien. In maart kun je beginnen met het planten van vroege gewassen zoals radijsjes, sla, spinazie, wortels en tuinbonen. Deze groenten gedijen goed bij koelere temperaturen. Zorg ervoor dat je regelmatig water geeft en onkruid verwijdert om je jonge zaailingen te beschermen tegen concurrentie.

Herfst: rijke kleuren en smaak

Terwijl de dagen korter worden en het weer afkoelt, biedt de herfst een scala aan prachtige groenten om van te genieten. Plant in augustus en september gewassen zoals pompoenen, boerenkool, bieten, knolselderij en rapen. Deze groenten profiteren van de milde temperaturen en regelmatige regenval. Vergeet niet om de oogst binnen te halen voordat de vorst toeslaat.

Winter: rust en voorbereiding

In de winter mag de moestuin dan wat rusten, maar er zijn nog steeds werkzaamheden die je kunt doen om je voor te bereiden op het volgende seizoen. Bescherm je grond met een laag compost of mulch om voedingsstoffen vast te houden en onkruidgroei te minimaliseren. Overweeg het planten van wintergroenten zoals boerenkool, spruitjes en winterpostelein, die bestand zijn tegen koude temperaturen en soms zelfs een betere smaak hebben na blootstelling aan lichte vorst.

Wat zijn de seizoensgroenten per seizoen?

Ieder seizoen biedt weer een grote diversiteit aan groenten voor in de tuin. Wij bieden ieder seizoen weer een assortiment aan seizoensgroenten aan, zoals bijvoorbeeld:

Lente: Asperge, komkommer, tomaat, tuinboon, zeekraal

Zomer: Bleekselderij, Courgette, Peultjes, Spinazie

Herfst: andijvie, boerenkool, bloemkool, pastinaak, pompoen, rucola, wortelen

Winter: Aardpeer, knolselderij, prei, rode biet, winterpeen, witlof

Kies lokaal, Natuurlijk Tilburg!

Bij Natuurlijk Tilburg dragen we graag bij aan een gezonde leefomgeving en een groen klimaat. Dat doen wij door veel aandacht te steken in een duurzaam assortiment. Zo werken wij nauw samen met lokale ondernemers, waarmee we de regio Tilburg graag kennis laten maken. Zo kunnen we bewust kiezen voor wat de regio te bieden heeft. Voor Tilburg, door Tilburg, uit Tilburg!

Vers uit eigen tuin, natuurlijk het aller lekkerste!

Je kunt de lekkerste verse groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin halen die jouw gerechten nóg lekkerder maken. Verse basilicum uit eigen tuin, een kopje verse munt thee, of een heerlijke boerenkool stamppot. Een gezonde bodem, genoeg water, liefde en verzorging en de plantjes in jouw tuin kunnen je heel blij maken en jouw gerechten enorm opleuken! Door zelf jouw eigen groenten te verbouwen maak je vanzelfsprekend een hele duurzame keuze, omdat je mee gaat met wat de seizoenen je te bieden hebben en daarnaast kun je het zo puur en groen houden als jij zelf wilt! Zo geniet je van groenten zoals ze bedoeld zijn en daarnaast kun je lekker aan de slag in de tuin, wat natuurlijk een fijne bezigheid is!

Natuurlijk helpen we je graag bij Natuurlijk Tilburg

Je bent natuurlijk van harte welkom bij Natuurlijk Tilburg. Ons enthousiaste team staat met veel plezier voor je klaar. Heb je vragen over het starten van jouw eigen moestuin, de verzorging van moestuinplanten, of de benodigdheden om jouw moestuin goed te kunnen onderhouden?