• Natuurlijk helpen wij klanten!
  • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
  • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 09:30 tot 18:00

Keramiek potten

Een goed gevulde plantenbak of bloempot is een prachtig gezicht voor iedere liefhebber van een groene omgeving. Dat snappen we bij Natuurlijk Tilburg maar al te goed en daar helpen we je dan ook graag bij! Dat doen wij door een duurzaam assortiment samen te stellen van kwalitatieve en duurzame producten, met veel oog voor lokale ondernemers. Zo kunnen we het beste uit de regio Tilburg halen voor een natuurlijke omgeving! 

Keramische bloempotten en plantenbakken

Keramiek is geglazuurd aardewerk en daarmee een stevig materiaal voor bloempotten en plantenpotten. Het aardewerk geeft een natuurlijke uitstraling aan de potten. Daarnaast is het door het glazuur een waterdicht en vorstbestendig materiaal. Echter kan een ophoping van water wel voor barsten zorgen, dus waterafvoer is belangrijk in koudere periodes. Daarom is keramiek voor binnen in ieder geval altijd een goede optie en voor buiten is het afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden. 

Combineer een keramische bloempot met jouw favoriete planten

Je kunt zelf de mooiste combinaties samenstellen naar jouw wens. Kies een formaat, vorm en kleur uit, vind daar de mooiste keramische bloempot bij en daarna jouw favoriete tuin- of kamerplant om het compleet te maken! Zo kun je de potten bijvoorbeeld vullen met:

  • Orchideeën
  • Luchtzuiverende planten
  • Bloeiende kamerplanten

Met een keramische binnenpot kun je jouw huis een hele frisse nieuwe uitstraling geven. Iedere kamerplant brengt weer een stukje natuur in huis, waar je veel plezier van zult hebben. Kies bijvoorbeeld voor een luchtzuiverende kamerplant om een gezond binnenklimaat te creëren, of een mooie bloeiende kamerplant om je iedere keer weer over te verwonderen. Keramiek leent zich uitstekend voor een grote variatie aan vormen en kleuren, waardoor je de verschillende soorten potten en bakken kunt combineren met andere woonaccessoires en daarmee een 

Ontdek het veelzijdige materiaal keramiek

Als we denken aan potterie gemaakt van keramiek, dan zijn er véél meer opties dan de standaard bloempot vorm. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stoere bloempot  in de vorm van een tijger, een gezicht, of een diamant? Of houd je het liever iets rustiger en kies je voor een mooi strakke antraciet bloempot? Het kan allemaal, met de verschillende mogelijkheden die dit materiaal biedt. Wij werken graag zo veel mogelijk met natuurlijke en duurzame materialen. Dat betekent dat we veel samen werken met lokale en duurzame initiatieven uit de regio. Zo gaan we zorgvuldig om met de natuur en kunnen we hier nog meer van genieten! 

Natuurlijk Tilburg, voor Tilburg, uit Tilburg!

Kom gezellig bij ons langs om jouw mooie combinatie van keramische potten en de mooiste kamerplanten zelf samen te stellen. Natuurlijk staat ons enthousiaste team voor je klaar, om je te helpen en adviseren indien nodig. Wij zorgen voor een gevarieerd assortiment waardoor je steeds weer kennis kunt maken met lokale en duurzame initiatieven uit de regio. Natuurlijk halen we graag het beste uit de natuur, maar wel met de juiste aandacht en zorg. Zo kunnen we allemaal zo lang mogelijk genieten van de natuur, zonder meer impact te maken dan nodig is!