• Natuurlijk helpen wij klanten!
  • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
  • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 09:30 tot 18:00

Groene aanslag

Als je tegels in de tuin hebt, is groene aanslag iets dat je zo veel mogelijk wilt voorkomen. Er zijn verschillende oorzaken en dan ook verschillende natuurlijke oplossingen voor groene aanslag. Bij Natuurlijk Tilburg bieden we zo veel mogelijk groene en natuurlijke oplossingen aan voor in en om het huis. Dat betekent dat we graag samen werken met lokale ondernemers en zo veel mogelijk gebruik maken van duurzame producten voor in de tuin en in huis. Chemische middelen voor het bestrijden van groene aanslag zul je bij ons dus niet vinden. We kiezen er duidelijk voor om geen chloor of schoonmaakazijn te verkopen, omdat deze funest zijn voor het bodemleven. We kiezen graag voor groene opties, zodat we zo lang mogelijk van de natuur kunnen genieten! Dat zijn bijvoorbeeld biologische alternatieven waaronder groene aanslag reiniger op ecologische basis. 

Natuurlijk helpen we je graag met groene oplossingen

Vaak kiezen mensen voor bestrating, omdat ze denken dat dit minder werk is. Echter is het onderhouden van tuintegels en het bestrijden van groene aanslag ook veel werk! Op ongebruikte stukken bestrating krijg je namelijk sneller last van onkruid tussen de tegels en van groene aanslag. Dit komt doordat de afwatering slechter is als je meer tegels hebt, waardoor mos sneller aangroeit bijvoorbeeld. Dat betekent dat het bestrijden van groene aanslag al begint bij de aanleg van de tuin; probeer goed te kiezen waar je gebruik maakt van tegels en waar je beter voor planten kunt gaan. Er zijn meer manieren waarop je groene aanslag kunt voorkomen:

  • Leg de bestrating op schoon zand, met daaronder een worteldoek
  • Veeg de tegels regelmatig, zodat mos en zaailingen zich niet vast kunnen zetten op de tegels
  • Groeit er onkruid tussen de tegels? Gebruik dan zo snel mogelijk een onkruidhaak of een voegenborstel

Door regelmatig stevig te borstelen en op tijd op te treden bij onkruid kun je al veel groene aanslag voorkomen en er voor zorgen dat dit geen kans krijgt om uit te breide.

Natuurlijke manieren op groene aanslag te bestrijden

Misschien is jouw bestrating al aangelegd of heb je al last van groene aanslag. Dan wil je graag op een zo natuurlijk mogelijke manier te werk gaan, zonder onnodige middelen en toevoegingen. Dan raden we je aan om te kiezen voor een hogedrukspuit, een onkruidbrander of heet water. Je vindt in ons assortiment de verschillende benodigdheden om dit zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, zoals de borstels en handgereedschappen. Je zult zien dat een stevige borstel en heet water al effect kan hebben. 

Natuurlijk Tilburg: groene oplossingen voor in en om het huis 

Bij Natuurlijk Tilburg denken we graag in groene oplossingen voor in en om het huis. Wij maken de omgeving graag een stukje groener, door te kiezen voor duurzame opties. Dat betekent dat we graag het beste uit de omgeving halen, maar ook dat we zo veel mogelijk voor duurzame en natuurlijke producten kiezen. Je vindt in ons assortiment veel producten van lokale ondernemers, zodat we samen gaan voor een groener Tilburg, in, voor en met Tilburg! Natuurlijk helpen we je hier graag bij, dus vraag onze medewerkers gerust om advies en meer informatie indien nodig. We vertellen je graag meer over de verschillende mogelijkheden en kunnen je adviseren bij verschillende vragen!