• Natuurlijk helpen wij klanten!
  • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
  • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 09:30 tot 18:00

Onkruid

Als je veel uren besteedt aan het onderhoud van de tuin, dan is onkruid toch iets dat vaker terug komt dan je zou willen. Als de border net helemaal netjes is, of de tegels mooi schoon zijn en er groeit toch onkruid tussen, dan is enige irritatie wel te verwachten. En dat begrijpen wij! Daarom helpen we je graag om jouw tuin goed te onderhouden en zo onkruidvrij mogelijk te maken! Daar zijn gelukkig verschillende natuurlijke oplossingen voor, waar we je graag kennis mee laten maken. Bij Natuurlijk Tilburg maken we graag duurzame keuzes. Dat zie je ook terug in ons assortiment, want gelukkig zijn er voldoende duurzame keuzes op het gebied van onkruidbestrijding. Zo haal je het beste uit de tuin en uit de omgeving Tilburg!

Natuurlijke onkruidbestrijding

Als je hard werkt om de tuin mooi te houden, dan wil je onkruid graag zo ver mogelijk buiten de deur houden. Bij Natuurlijk Tilburg werken we zo veel mogelijk samen met de natuur en de omgeving. Dat betekent dat we gebruik maken van duurzame en natuurlijke producten, maar ook dat we lokale initiatieven zo veel mogelijk in ons assortiment opnemen. Zo werken we samen aan een groene omgeving; in, voor, en met Tilburg! Voor onkruidbestrijding zijn er gelukkig voldoende natuurlijke initiatieven om je te helpen, zodat het niet nodig is om met chemische middelen aan de slag te gaan. 

Natuurlijke oplossingen voor onkruidbestrijding

Gelukkig zijn er genoeg oplossingen voor natuurlijke onkruidbestrijding. Natuurlijk helpen we je hier graag bij, mocht je meer informatie willen of vragen hebben. Een aantal van de opties zijn als volgt:

  • Onkruid wieden met de hand en met gereedschap
  • Houtsnippers of vermalen boomschors
  • Een worteldoek
  • Natuurlijke middelen om de groei van onkruid te remmen

Onkruid bestrijden op een natuurlijke manier samen met Natuurlijk Tilburg

Bij het inrichten van de tuin zijn er al verschillende opties die de groei van onkruid kunnen remmen. Op deze manier kun je bij voorbaat vast voorkomen dat er genoeg ruimte is voor onkruid. Dat doe je bijvoorbeeld door voldoende planten in de tuin te planten die je wél graag in de tuin wilt hebben. Zo kun je de ruimte voor onkruid beperken. De aarde die vrij blijft kun je bedekken met bijvoorbeeld stro, vermalen boomschors en houtsnippers. Als er dan onverhoopt toch onkruid groeit, dan is het het beste om dit meteen bij de wortel aan te pakken. Wacht niet tot het te hoog is gegroeid, want het verspreidt zich snel. 

Natuurlijk Tilburg: in, voor en met Tilburg!

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden voor natuurlijke onkruidbestrijding? Vraag ons team dan gerust om meer informatie! We helpen je graag op weg om duurzame keuzes te maken voor jouw huis en tuin. Dat zie je ook terug in de rest van ons assortiment, waar we veel lokale initiatieven aanbieden. Als je vragen hebt, of benieuwd bent naar andere duurzame mogelijkheden voor de tuin, dan adviseren we je graag. Zo werken we samen in, voor en met Tilburg aan een groene omgeving! Je bent van harte welkom in ons tuincentrum!