• Natuurlijk helpen wij klanten!
  • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
  • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 12:00 tot 18:00

Plagen

Als je last hebt van plagen in de tuin kan dit op een vervelende manier roet in het eten gooien. Jouw harde werken aan het onderhoud van de tuin kan namelijk snel te niet worden gedaan door vervelende plagen! Er zijn verschillende manieren om plagen te voorkomen én om ze te bestrijden. Bij Natuurlijk Tilburg kiezen we zo veel mogelijk voor groene en duurzame oplossingen voor in en om het huis. Zo ook als het aan komt op plagen in de tuin. Je vindt bij ons veel duurzame initiatieven uit de omgeving, om samen onze omgeving een stukje groener te maken! 

Natuurlijke oplossingen voor plagen in de tuin

Verschillende beestjes en insecten horen nu eenmaal in de tuin, maar in te grote aantallen kunnen dit ware plagen vormen voor de tuin. Hoe kun je er nu voor zorgen dat de balans behouden blijft en bijvoorbeeld slaken, bladluizen en andere beestjes niet uitgroeien tot een plaag? Een optie is het uitnodigen van de dieren die van nature de vijanden zijn van de plagen. Dit zijn bijvoorbeeld vogels, lieveheersbeestjes, kikkers en egels, die ervoor zorgen dat de plagen de tuin geen aantrekkelijke plek vinden.  Er zijn nog verschillende andere opties: 

  • Er zijn verschillende manieren om planten af te dekken en daarmee te beschermen voor bepaalde plagen
  • Het kiezen van de juiste planten kan ervoor zorgen dat de planten niet vatbaar zijn voor ziektes en plagen
  • Zorg voor een gezonde en luchtige bodem, door middel van compost en regelmatig goed te schoffelen
  • Aangetaste bladeren kun je het beste zo snel mogelijk verwijderen, deze kun je gebruiken om compost van te maken

Alles voor een gezonde bodem en het juiste gereedschap om goed aan de slag te gaan in de tuin vind je natuurlijk ook in ons assortiment!

Natuurlijk Tilburg: een groene omgeving in, voor, en met Tilburg

Wij zorgen graag in, voor, en met Tilburg voor een groene omgeving. Dat betekent dat we in ons assortiment veel kiezen voor lokale producten die zo groen en duurzaam mogelijk zijn. Natuurlijk helpen we je ook graag bij het maken van duurzame keuzes. Wij maken duurzame keuzes graag stap voor stap toegankelijker in de omgeving. Vraag onze enthousiaste medewerkers gerust om advies, dan denken we met je mee! 

Kies voor de juiste planten, zodat plagen geen kans krijgen

Als je voor de juiste planten kiest, geef je plagen geen kans in de tuin. Daarom vind je bij ons dan ook een grote verscheidenheid aan tuinplanten, zodat je jouw omgeving zo groen mogelijk kunt maken, zonder last te hebben van vervelende plagen! En als die plagen toch jouw tuin hebben gevonden, dan zijn er gelukkig genoeg duurzame opties om er zo snel mogelijk van af te komen. 

Natuurlijk ben je van harte welkom voor persoonlijk advies!

Je vindt in ons tuincentrum veel lokale en duurzame initiatieven om je op weg te helpen naar een groene omgeving. Alle kleine beetjes helpen en daar helpen we graag bij! Vraag onze medewerkers daarom gerust om advies, want we helpen je natuurlijk graag. Tot ziens bij Natuurlijk Tilburg!