• Natuurlijk helpen wij klanten!
  • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
  • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 12:00 tot 18:00

Thuiswerken: een groene werkplek!

Waar we ooit af en toe bij uitzondering een dag vanuit huis werkte, is inmiddels heel Nederland bekend met het begrip thuiswerken. Zo heeft het hele land een plek geïnstalleerd om thuis het werk te kunnen doen en als we dan toch veel thuis zitten, laten we deze plek dan ook zo prettig mogelijk inrichten!

Uit onderzoek is gebleken dat een groene omgeving erg gezond is. Planten geven natuurlijk zuurstof af, wat wij mensen nodig hebben, maar hebben ook een positief effect op de concentratie, bloeddruk en bevorderen zelfs slaap! Genoeg redenen om meer groen in huis te halen en vooral om van je werkplek een groen paradijsje te maken! Dat wist jij als plantenliefhebber natuurlijk allang, maar wij helpen je graag een handje met een aantal leuke en handige planten lijstjes, om te zien welke planten jij rondom je werkplek goed kunt gebruiken!

6 Planten die stress verlagen

Ben jij een echte workaholic? Een carrière tijger, die het liefst het klokje rond werkt om alles pico-bello in orde te hebben? Dan kan daar soms aardig wat stress aan te pas komen. Ook als je geen workaholic bent trouwens, maar werkdruk an sich is weer een ander verhaal. Wist je dat er planten zijn die een bewezen positieve bijdrage leveren aan jouw stressniveau? Dat is nog een mooi nieuws! Wij zetten ze hier voor jou op een rij!

1. Munt

Deze heb je wellicht in de keuken paraat, maar op je bureau zou hij dus ook niet misstaan. Door het ruiken aan de muntplant kan je stressniveau verlagen én tegelijkertijd wordt je alerter! Dat kopje thee wat je ervan kunt zetten is natuurlijk een lekkere bijkomstigheid...
(bron: onderzoek van het Amerikaanse Wheeling Jesuit University)

2. Jasmijn

Een mooie plant met een heerlijke geur die een kalmerend effect heeft! Een kooi met wilde muizen kreeg deze beauty in een mum van tijd relaxt! Wie weet werkt het ook op kinderen, maar dat hebben wij zelf nog niet getest... ;-)
(bron: the telegraph uk)

3. Aloë Vera

Niet alleen goed voor de huid, maar ook om te ontspannen! Uit onderzoek blijkt zelfs dat deze krachtpatser zelfs depressieve gevoelens laat verminderen. Daarvoor moet je van goede huizen komen!
(bron: pubmed.gov)

4. Sansevieria

Deze plant staat ook wel bekend als je vrouwentong en laat je gemakkelijker ademen, verlicht hoofdpijn én geeft je meer energie. In huis halen dus deze fiere dame!
(bron: NASA)

5. Lavendel

Deze zou je misschien wel in het rijtje verwachten en is één van de meest bekende planten met een kalmerend effect, Vandaar dat hij ook graag wordt ingezet bij aromatherapie. Al jarenlang wordt deze paarse rakker ingezet bij nervositeit en depressie, dus hij heeft zijn strepen wel verdient!

6. Basilicum

Nog zo'n geheime kracht in de keuken! De Basilicum ruikt niet alleen heerlijk door verschillende gerechten, maar is ook jouw ideale zen-vriend als je hem nodig hebt! Hij dankt zijn sterke geur aan Linalool en laat dat nou nét een ontspannende werking hebben...
(bron: sciencedaily)
6 Planten die de lucht zuiveren

Als planten-gekkie heb je misschien eerder van dit onderzoek gehoord: de NASA clean air study! In je woonomgeving bevinden zich vaak stoffen (die je natuurlijk niet kunt zien) die schadelijk zijn en die verwerkt zitten in bijvoorbeeld je meubilair, gordijnen, de verf op je muur of je vloerkleed. Ongemerkt kun je zo aardig wat schadelijke stoffen inademen, wat natuurlijk helemaal niet nodig is! Er is namelijk een dreamteam aan planten die graag voor jou de lucht zuiver houden! Daar gaan we!

1. Dracaena

Deze krachtpatser, ook wel Drakenboom genoemd, zuivert niet alleen met gemak jouw lucht, maar is ook erg gemakkelijk in het onderhoud. Zo staat hij prima op een schaduwplek en heeft hij niet teveel water nodig. Hij heeft een stam dus gaat lekker de hoogte in. Je hebt dus ook geen zeeën van ruimte nodig voor deze plant. Easy does it!

2. Sansevieria

Deze kwamen we natuurlijk ook al tegen bij de stressverlagende planten, dus de vrouwentong is van vele markten thuis. Net als echte vrouwen hebben we hier te maken met een echte multitasker! Deze lady kan perfect op de slaapkamer staan, want de doet ook 's nachts gewoon haar werk en geeft zuurstof af. Af en toe in het donker staan is voor haar ook geen probleem, dus je hebt hier geen handen aan vol!

3. Spathiphyllum

We kennen deze superheld ook wel als de lepelplant en we kunnen hem met recht wel een superheld noemen... Hij is namelijk degene die de meeste soorten giftige gassen en stoffen om kan zetten in zuurstof! Knap he? Hij is ook niet zo moeilijk in onderhoud, dus een ideale vriend tijdens het thuiswerken!

4. Chlorophytum

Deze groene meneer staat ook bekend als de graslelie of spinnenplant en zuivert de lucht met groot gemak! Hij is gek op een plekje in de zon en drinkt met twee keer per week iets vaker dan het andere gezelfschap in zijn dreamteam, maar dat mag de pret niet drukken!

5. Arecapalm

Deze tropische verrassing krijgt zijn water graag lauw en in diverse variaties. Dan weer eens een neveltje met de spuit, dan een klein scheutje en af en toe een flinke plons! Hij brengt gelijk een vakantiegevoel met zich mee en dat is in sommige gevallen tijdens het werk een leuke bijkomstigheid!

6. Hedera helix

De klimop is in eerste instantie bekend als buitenplant, maar binnen heeft hij het ook prima naar zijn zin! Een wat donkerder plekje is voor hem geen probleem, maar af en toe wat daglicht is wel prettig. Deze kun je lekker ophangen bij je werkplek, zodat je je kunt omringen met groen en je in jouw eigen groene oase, heerlijk gefocust aan het werk kunt!

4 Planten die je productiviteit en focus vergroten

Ben jij af en toe ook zo snel afgeleid? Oh, even de vaatwasser uitruimen... Ik zie dat het vuil geleegd moet worden! Nu echt even die e-mail tikken... Oh ik krijg een Whatsapp binnen... Voordat je het weet ben je een half uur verder en heb je je tijd verbruikt aan... tja aan wat eigenlijk? Dit overkomt natuurlijk de beste en gelukkig zijn staan er een aantal groene kameraden paraat die er klaar voor zijn om jou gefocust op je werk te houden!

1. Rubberplant

De Ficus Elastica is jouw ideale partner in crime tijdens een belangrijke deadline! Hij houdt je scherp en is gemakkelijk in verzorging. In de winter is hij in winterslaap en dan is eens per twee weken wat water voldoende. In de warmere periode wil hij dagelijks wel een klein slokje en staat hij graag in indirect zonlicht.  

2. Spathiphyllum

De lepelplant zagen we ook in een eerder lijstje al terug! De alleskunner die ervoor zorgt dat alle schadelijke stoffen uit de lucht gefilterd worden, maar dus ook dat je gefocust blijft!! Een echte must-have dus voor in je planten collectie. Gek op een neveltje op zijn tijd en een lichte standplaats. Let alleen goed op met huisdieren, want daar kan deze plant giftig voor zijn! 

3. Hedera helix

Daar hebben we de klimop weer, ideaal als lucht zuiveraar, maar ook om je productiviteit een boost te geven! Lekker laten hangen en dan hij groeit vanzelf naar je toe... Let op dat zijn voeten niet nat worden, dan gaat hij protesteren!

4. Sansevieria

Ik geloof dat de vrouwentong een must-have is in ieder thuiskantoor (en in de rest van het huis overigens), want ze lijkt wel over magische krachten te beschikken! Stress verlagen, de lucht zuiveren én de productiviteit vergroten, wie wil dat nou niet!?

10 makkelijk kamerplanten (voor als je geen groene vingers hebt)

Iedereen heeft wel planten in huis en rondom zijn werkplek nodig, maar sommigen van ons zijn nu eenmaal niet gezegend met groene vingers, zoals dat zo mooi heet. Niet getreurd, want dit tiental kan wel tegen een stootje en zijn zo loyaal als een roedel honden. Of je ze nu ontzettend goed of matig verzorgd, ze doen hun ding toch wel voor je! Houdt deze jongens dus even goed in de smiezen als je een groene werkplek wilt, maar zonder teveel poespas erom heen.

1. Zamioculcas

Zamio-wie? Deze fiere vrijbuiter vind het allemaal wel prima: een plek in het licht of in de schaduw. Vergeet je hem een keer water te geven? Ook geen probleem! Zoek 'gemakkelijk groen' op in het woordenboek en je ziet deze vriend staan!

2. Monstera

Nog één die we nog niet eerder in een lijstje zijn tegen gekomen! Deze gatenplant is erg populair en houdt graag vochtige voetjes. Het resultaat als dat je lukt zijn nieuwe bladeren of misschien wel baby's! Zet hem alleen niet in het volle licht, daar wordt hij niet blij van.

3. Yucca

Veel zon en weinig water, daar maak je de Yucca blij mee! Een topper op een stam, oersterk en met een stoere uitstraling! Geef hem niet teveel water! Dit kun je checken door de stam te voelen dichtbij de aarde. Wordt deze zacht dan mag het wat zuiniger met het water...

4. Ananasplant

De geruchten gaan dat deze plant helpt bij het snurken... Heb jij dat al eens geprobeerd? Extreem luchtzuiverend en weinig water nodig, dat is typisch de ananasplant! Gezellig met een tropisch tintje!

5. Cactus

Dit kon je misschien zelf ook wel verzinnen, maar deze hoort toch echt in dit rijtje thuis! Oorspronkelijk uit droge gebieden, dus vergeet hem gerust eens water te geven. Kom je te dichtbij? Dan prikt hij je gewoon eventjes, blijf je lekker gefocust van. 

6. Sansevieria

Ben je al overtuigd? Deze plant komt in ieder rijtje thuis, dus heel veel beter wordt het niet! Geef haar pas water als de aarde droog is en haal haar maar niet uit haar plastic potje! Dit zorgt ervoor dat ze nooit natte voeten krijgt, daar houden vrouwen niet van.

7. Guzmania

Stiekem behoren deze kleurrijke gasten tot de Bromelia familie, maar ze passen prima in het onderhoudsvriendelijke rijtje! Indirect licht en wekelijks een scheutje is voldoende om ze te laten shinen!

8. Crassula

Deze vetplant kan het allemaal hebben... Volle zon, af en toe waterloos, helemaal geen probleem! Als er een blaadje afvalt, dan hoeven we niet gelijk 112 te bellen, want als je deze goed verzorgd en in de aarde zet, groei je gewoon een extra plantje! Meer info hierover vind je op onze pagina Gek op stekken!)

9. Aloë Vera

Geen crème of shampoo, maar plant-care, dat is ook een kracht van dit plantje! Zet haar in de half schaduw, weinig water nodig en ze zuivert met plezier de lucht voor je en is een genot om naar te kijken!

10. Dracaena

Ook deze zagen we eerder voorbij komen en is een bekende luchtzuiveraar en gemakkelijk te onderhouden! Geef hem een plekje in de halfschaduw en hij doet zijn werk met plezier voor je!

Kom je een kijkje nemen?