• Natuurlijk helpen wij klanten!
  • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
  • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 12:00 tot 18:00

Meststoffen voor planten

Natuurlijk probeer je jouw tuinplanten of moestuin zo goed mogelijk te verzorgen, maar soms heeft de bodem net even iets meer voedingsstoffen nodig om de planten goed en gezond te laten groeien. Gelukkig zijn er verschillende soorten organische meststoffen te vinden, waarmee je op een natuurlijke manier jouw tuin ondersteunt. Een voedzame bodem is immers de start van een gezonde groei van planten. Bij Natuurlijk Tilburg vinden we het belangrijk om de natuur zo goed mogelijk te ondersteunen en geen onnodige impact te maken. Dat betekent dat we kiezen voor lokale en duurzame opties en jou graag inspireren om dat ook te doen! 

Natuurlijke meststoffen bij Natuurlijk Tilburg

Organische meststoffen zijn een eeuwenoude manier om de bodem te verbeteren. Zo werden vroeger bijvoorbeeld stalmest en huis- en tuinafval verwerkt door de grond. Wat er gebeurt als je organische mest gebruikt is niet alleen het toevoegen van grondstoffen, je verbetert ook de structuur van de bodem. Er zijn verschillende soorten meststoffen met verschillende eigenschappen, zoals:

  • stalmest: deze bevat veel voedingsstoffen
  • compost: deze bevat ook veel voedingsstoffen
  • turf: deze bevat minder voedingsstoffen en is meer ter verbetering van de bodemstructuur

De keuze voor de juiste meststof is afhankelijk van de grondsoort. Met de bestaande grond als uitgangspunt kunnen we je natuurlijk adviseren, zodat je de juiste meststof kunt gaan gebruiken voor in jouw tuin. 

Hoe ga je te werk met meststoffen?

Je kunt de mest in de grond verwerken door de grond te spitten of cultiveren. Ook kun je gedroogde korrels gebruiken die je direct kunt strooien. Door later te sproeien, of de regen het werk te laten doen, worden de voedingsstoffen verplaatst tot aan de wortels en op deze manier opgenomen. Het begint echter bij het vaststellen welke grondsoort je op dit moment hebt. Kom je hier zelf niet uit? Dan helpen we je graag!

Wanneer kun je de tuin bemesten?

In het voorjaar en in de nazomer maken tuinplanten een grote groei door. Precies gedurende deze pieken kunnen ze wat extra voedingsstoffen gebruiken. Dan is het dus een goed idee om bij te mesten! Als je het gazon wilt bemesten. Natuurlijk kunnen we je adviseren bij de aankoop van meststoffen, of wanneer je net nieuwe planten of zaden aanschaft. Dan weet je precies welke timing optimaal is voor jouw planten en wanneer deze volgens de groeicyclus in ruststand staan.

Tuinieren in Tilburg met Natuurlijk Tilburg

Wij helpen je graag bij het groener maken van jouw omgeving. Dat betekent dat we allerlei artikelen aanbieden variërend van planten, zaden en bollen, tot aan meststoffen, tuingereedschap en tuinmeubelen. Zo kun je optimaal genieten van het buitenleven en bij iedere keuze voor een duurzame en groene optie gaan. Natuurlijk helpen we je hier graag bij, dus we denken graag met je mee bij verschillende vragen of als je behoefte hebt aan inspiratie. In ons wisselende assortiment bieden we verschillende duurzame opties aan, met veel aandacht voor lokale merken. Zo kunnen we het beste uit de omgeving halen en onze impact zo laag mogelijk houden. Samen met Tilburg, in Tilburg en voor Tilburg gaan we voor een groenere omgeving!