• Natuurlijk helpen wij klanten!
  • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
  • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 09:30 tot 18:00

Tuinaarde en potgrond

Bij het aanleggen of onderhouden van jouw tuin kan het zo maar nodig zijn om de grond wat op te hogen, te egaliseren, of aan te vullen. Met tuingrond kun je de bodemstructuur verbeteren en daarnaast ook zorgen voor een gezonde basis voor jouw planten. Heb je een eigen groentetuin? Kun je niet wachten tot jouw bloemenzee tot bloei komt? Of wil je de border net even een stukje beter aanvullen? De juiste soort tuingrond kan je hier heel goed bij helpen! Als je kiest voor de juiste soort grond, kun je het biologische leven in de bodem stimuleren. 

Waar bestaat tuingrond uit? 

Grond bestaat uit kleine mineralen in verschillende samenstellingen. De meeste soorten tuingrond zijn gezeefd en daarom meteen te gebruiken in de tuin! Verder zijn er nog verschillende soorten tuingrond, namelijk:

  • Bemeste tuingrond
  • Onbemeste tuingrond (ook wel zwarte grond genoemd)

Deze zijn tevens aan te vullen met specifieke meststoffen, afhankelijk van de planten of het gazon en de huidige grondsoort in jouw tuin. Deze meststoffen kun je bij ons in het tuincentrum ook vinden, zodat je precies de combinatie kunt maken die jouw tuin optimaal ondersteunt. Heb je specifieke vragen over bijvoorbeeld het gazon of jouw moestuin? Dan helpen we je natuurlijk graag!

Welke soorten tuingrond zijn er?

Wij kennen in Nederland drie soorten grond: leemgrond, zandgrond en teelgrond. Deze verschillende soorten hebben allemaal hun kenmerken op het gebied van water en voedingsstoffen. Zo kan het net zijn dat de ene grondsoort meer ondersteuning nodig heeft dan de ander. Het begint dan ook met het onderscheiden van de huidige grondsoort op dit moment. Daarnaast heeft de bodem een ph-waarde die kan variëren tussen alkalisch en zuur. Beide soorten kennen allebei andere eigenschappen en daarmee ook verschillende opties ter ondersteuning en verbetering. Met dit als uitgangspunt, kun je nagaan hoe je de bodem optimaal kunt ondersteunen. 

Een gezonde bodem voor een gezonde tuin

Wanneer je een goede tuingrond hebt, heb je een goede bodem voor alles wat er in de tuin groeit. Niet alleen voor de moestuin, maar ook voor vaste planten, of het gazon is dit van grote toegevoegde waarde. Zo kun je zelf veel plezier beleven aan de tuin én kunnen de planten optimaal groeien. Dat is een echte win-win situatie als je het ons vraagt! Je zult merken dat een gezonde bodem een ware boost geeft aan de groei en bloei van jouw planten, waardoor je sneller de resultaten terug ziet van jouw inspanningen.

Natuurlijk helpen we je graag!

Wij kiezen graag voor groen en duurzaam. Dat betekent dat we zo veel mogelijk duurzame merken selecteren en daarnaast ook veel samenwerken met lokale ondernemers. Natuurlijk helpen we je graag op weg, want groener leven brengt veel keuzes met zich mee! Vraag ons enthousiaste team dan ook gerust om hulp, want we nemen graag de verschillende opties met je door. Uiteraard ben je bij ons ook aan het juiste adres voor tuinplanten, gereedschappen, meststoffen, kamerplanten en nog veel meer! Zo kunnen we samen de omgeving stukje bij beetje een beetje groener maken, in, voor en met Tilburg!