• Natuurlijk helpen wij klanten!
  • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
  • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 12:00 tot 18:00

Tips voor zomervakantie in de tuin voor jong en oud

Tips voor zomervakantie in de tuin voor jong en oud

Het vakantieseizoen is aangebroken en met deze hoge temperaturen brengen veel mensen deze in eigen tuin door. Op een rustig tempo in de tuin aan de slag voor het nodige onderhoud, of misschien juist wat extra decoratie en luxe loungekussens om meer te ontspannen. Waar je voorkeur ook naar uit gaat, wij geven je graag tips!

Zomer onderhoud in de tuin

De vakantieperiode kan juist een uitnodiging zijn om rustig door de tuin klussen te gaan, of samen met kinderen te gaan tuinieren. Wij hebben verschillende soorten kindertuingereedschap waardoor kinderen mee kunnen helpen en dit juist een gezellige activiteit wordt!

  • De laurierhaag kan in de zomer gesnoeid worden. Juist door deze jaarlijks te snoeien ontstaat er een goede vertakking, waardoor de haag compact wordt. Dat maakt dat deze mooi dekt en men er niet doorheen kan kijken en deze meer privacy biedt.
  • Andere hagen zoals de taxushaag, beukenhaag, haagbeuk en coniferen mogen ‘geschoren’ worden voor het beste resultaat. 
  • Verder kun je aan de slag in de plantenborder. Om de tuin in volle bloei te houden kun je deze bemesten. Met de volle groei en bloei die plaatsvinden in de zomer kan het voor sommige planten nodig zijn om wat ondersteund te worden met plantensteunen. Als het gewicht van de bloemen en het water wat zwaar wordt, kun je de stengels ondersteunen met bijvoorbeeld bamboestokken. 
  • Het gazon kunnen we natuurlijk niet overslaan in de zomer! Afhankelijk van het weer en de droogte kun je het gazon zelfs 1 tot 2 keer per week maaien. Is het een periode erg warm en droog? Maai dan wat minder vaak en vooral niet te kort, om uitdroging van het gazon te voorkomen. Besproei het gazon ook voldoende als het erg droog is.
  • Als je een moestuin hebt, is het voor kinderen een mooie bezigheid om de naambordjes te decoreren van de planten in de moestuin.

Nóg meer kleur, het is zomer!

De zomerperiode is dé tijd om te zien waar de border nog meer kleur kan gebruiken. Nu veel planten tot bloei komen, kun je eens met een andere blik naar het geheel kijken. Mis je nog ergens verschil in hoogte, wil je meer kleur toevoegen, of juist een basis aan vaste planten om wat bladgroen terug te brengen? Dit is een uitstekend moment om de tuin als geheel eens onder de loep te nemen en jouw tuinontwerp naar een hoger niveau te tillen! Voor kinderen is het ook een hele leuke bezigheid om hierbij te helpen, bijvoorbeeld door een kleur uit te kiezen, of juist planten uit te kiezen in een bepaalde kleur die jij voor ze kiest.  Ook na de vakantie kan het een heerlijk gevoel geven om de tuin bij thuiskomst nog net even wat extra kleur te geven. Zo houd je dat vakantiegevoel nog langer vast!

Ontspannen, barbecueën, loungen en vakantie vieren

Na het tuinieren is ontspannen natuurlijk nóg fijner. De tuin staat er netjes bij, dus nu kan er eindeloos gespeeld en ontspannen worden! Met deze tips wordt de zomervakantie in de tuin voor jong én oud een groot feest. 

  • Zonnen, loungen, een boek lezen en lekker ontspannen. Is het tijd om jouw tuinmeubelen een update te geven? Bekijk dan eens de verschillende loungekussens die een hele nieuwe uitstraling aan jouw tuin geven en die het woord loungen een andere dimensie geven. Je waant je meteen in een vakantie paradijs!
  • Vier de zomer, met een barbecue- of tuinfeestje. Mooie verlichting op zonne-energie, grote kaarsen, een barbecue, of potluck style zodat iedereen iets meebrengt.
  • Heb je een moestuin, of een aantal kruidenplanten? Dan is het voor kinderen ontzettend leuk om zelf ijsthee te maken met munt uit de tuin! Of om de kruiden te plukken voor in de salade. 

Fijne zomer(-vakantie)!