• Natuurlijk helpen wij klanten!
 • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
 • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 09:30 tot 18:00

Volop herfstbloeiers!

Volop herfstbloeiers!

De bomen verliezen hun bladeren, het is vroeg donker, het regent en waait flink. Je zou er een herfstdip van krijgen. Gelukkig kun je in ons tuincentrum in Tilburg genoeg mooie bakken, potten, planten, siergrassen, bessenstruikjes én voorjaarsbollen vinden waar je de komende maanden zeker van opvrolijkt. 

Fleur je terras en balkon dus nu op met potten en bakken vol wintergroen en herfst- en winterbloeiers. Ze staan ook mooi buiten bij de voordeur, op de vensterbank en op de tuin- of balkontafel. Kortom: je hebt er vast ergens een plekje voor. 

Als je toch bezig bent: stop er snel nog wat bloembolletjes van narcisjes, tulpen, blauwe druifjes of krokusjes in zodat je vroeg in het nieuwe jaar van kleurrijke bloemetjes geniet. Bovendien doe je er bijen en hommels een plezier mee, want deze voorjaarsbloeiers vormen dan een broodnodige voedselbron. En met wintergroene bessenstruikjes lok je ook vogels naar je tuin, dakterras of balkon.

Top 5 herfstbloeiers voor in potten en bakken

 1. Kleine herfstasters (Aster)
 2. (Bol)chrysanten (Chrysanthemum)
 3. Heide (Calluna vulgaris)
 4. Herfstcyclamen of Alpenviooltje (Cyclamen purpurascens)
 5. Winterviolen (Viola odorata)

Top 5 wintergroene bessenstruikjes voor terras en balkon

 1. Bergthee (Gaultheria)
 2. Parelbes (Pernettya)
 3. Skimmia (bloeit met roze of witte bloemknopjes die op besjes lijken)
 4. Vossenbes of rode bosbes (Vaccinium vitis-idaea)
 5. Kleinblijvende hulst (Ilex aquifolium)

Mooie combinaties voor in een pot of bak

Combineer bovenstaande toppers uit ons tuincentrum met planten, struikjes en siergrasjes met bont, wintergroen of fraai verkleurend herfstblad. Zoals:

 • Rankende, wintergroene klimop (Hedera)
 • Druifheide (Leucothoe), een struikje met dieprood-groen blad dat in de herfst steeds roder kleurt
 • Wintergroene dwergconiferen (Coniferae)
 • Siergrassen, zoals blauw schapengras (Festuca glauca), zwart Japans slangengras Ophiopogon planiscapus 'Niger'), bronskleurige zegge (Carex) en vedergras (Stipa tenuissima)
 • Het zilverstruikje (Calocephalus brownii) met grillige, zilvergrijze takjes die in het donker bijna oplichten 
 • Het purperklokje (Heuchera) heeft prachtig blad in de meest uiteenlopende kleuren, van limoengroen of caramelkleurig tot bijna zwart. In zachte winters blijft het blad gewoon fris aan de plant
 • Sierkolen (Acephala group) zijn er met glad of gekroesd blad in verschillende tinten, waarbij groen, wit of roze domineren

Praktische plant- en pottips

Let er bij het maken van fleurige herfstpotten en -bakken op of de planten een zonnige of meer schaduwrijke plek willen en laat je potten niet uitdrogen. Om te voorkomen dat je planten bij overtollige regenbuien verdrinken en de wortels (en voorjaarsbollen) gaan rotten, is het belangrijk altijd potten en bakken met gaten in de bodem te gebruiken. Leg onderin de pot een laag potscherven en/of hydrokorrels. Kies bovendien potten en bakken die vorstbestendig zijn.

Nog meer herfstsfeer

Maak je balkon of (dak)terras gezellig met een verzameling sierkalebassen, pompoenen, kastanjes en herfstbladeren op een schaal, robuuste kaarsen in lantaarns of windlichten op tafel, tuinverlichting, een buitenposter of een mooie vogelvoederschaal of -silo. Deze vind je – net als voorjaarsbollen – nu volop in ons tuincentrum in Tilburg. Kom langs en vier de herfst samen met ons.