• Natuurlijk helpen wij klanten!
  • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
  • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 12:00 tot 18:00

Wel groene kamerplanten, maar geen groene vingers?

Wel groene kamerplanten, maar geen groene vingers?

Kamerplanten zijn niet alleen mooi, maar hebben ook bewezen voordelen voor de gezondheid, zoals het zuiveren van de lucht en het verminderen van stress. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer mensen groene kamerplanten in hun huis halen. Voor studenten kan het hebben van kamerplanten een geweldige manier zijn om hun leefruimte op te fleuren en een gevoel van thuis te creëren, maar tijd en aandacht zijn soms wel een ding. Gelukkig zijn er tal van groene kamerplanten die bíjna niet kapot te krijgen zijn en die perfect zijn voor studenten die graag wat groen willen in hun leven.

Sansevieria (Vrouwentong)

Sansevieria, ook wel bekend als Vrouwentong, is een van de meest duurzame kamerplanten die er zijn. Ze kunnen overleven in vrijwel elke lichtomstandigheid en hebben weinig water nodig. Deze planten kunnen zelfs gedijen in droge omstandigheden en kunnen dus perfect zijn voor studenten die vaak weg zijn of hun planten vergeten water te geven. Sansevieria is er in verschillende soorten en maten, van klein tot groot, en voegt een mooie, tropische uitstraling toe aan elke kamer.

Dracaena

Dracaena is een populaire kamerplant vanwege de opvallende, lange bladeren. Deze planten hebben weinig water nodig en kunnen in vrijwel elk licht gedijen, van fel zonlicht tot schaduw. Dracaena's zijn er in verschillende variëteiten, maar ze hebben allemaal een tropische uitstraling en kunnen een mooie aanvulling zijn op elk interieur.

Pothos

Pothos is een van de gemakkelijkste kamerplanten om te verzorgen en is een geweldige keuze voor liefhebbers met iets minder groene vingers, die net beginnen met het verzorgen van planten. Deze planten hebben niet veel water nodig en kunnen in vrijwel elke lichtomstandigheid groeien. Pothos heeft lange, slingerende stengels en hartvormige bladeren die in verschillende kleuren en patronen kunnen voorkomen, van groen tot geel en wit.

Zamioculcas

De Zamioculcas, is een andere zeer veerkrachtige kamerplant die weinig water nodig heeft. Deze planten kunnen in vrijwel elke lichtomstandigheid groeien, van fel zonlicht tot schaduw, en zijn bestand tegen droge omstandigheden. De dikke, donkergroene bladeren hebben een glanzende textuur en kunnen een mooie aanvulling zijn op elk interieur.

Varen

Varens zijn populaire kamerplanten vanwege hun zachte, groene bladeren en hun vermogen om vocht uit de lucht te halen. Deze planten hebben vaak regelmatig water nodig, maar kunnen in schaduwrijke omstandigheden groeien en gedijen. Er zijn verschillende soorten varens beschikbaar, van kleine tot grote, en ze kunnen een mooie, natuurlijke sfeer toevoegen.

Vind jouw nieuwe kamerplanten bij Tuincentrum Natuurlijk Tilburg!

Wil je meer groen in jouw leefomgeving, maar mag het wel zo makkelijk mogelijk? Dat kan, natuurlijk! Wij helpen je graag bij het vinden van kamerplanten die precies aan jouw wensen voldoen. Vraag ons enthousiaste team dan ook gerust om advies, dan is er altijd iemand om met je mee te denken.