• Natuurlijk helpen wij klanten!
  • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
  • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 09:30 tot 18:00

Deze tuinplanten overleven de hitte

Deze tuinplanten overleven de hitte

Nu de zomers steeds warmer en droger worden komen hittebestendige planten voor tuin, terras of balkon goed van pas. Deze zelfredzame exemplaren doen het goed bij warme temperaturen - en hebben weinig water nodig. Ook fijn voor de beginnende tuinierder, dus!


HEESTERS

Met heesters als de vlinderstruik en tuinroos vul je je tuin op en voorzie je 'm van kleur. Taxus baccata en schijnhulst kan je gebruiken als groene tuinafscheiding - maar los neerzetten kan natuurlijk ook. Laurier, met z'n mooie donkergroene blad en witte bloemtrossen geeft het hele jaar een zuidelijk tintje aan je tuin of balkon. 

VETPLANTEN

AgaveAeoniumSedum en jadeplant (Crassula) zijn vetplanten die vocht opslaan in hun blaadjes. Eucalyptus kan aardig tegen warmte en droogte door zijn oliehoudende eigenschappen. Samen vormen ze een mooi groengrijs palet met de sfeer van een zondoorstoofde zomer.

VASTE PLANTEN

Van vaste planten als geranium en siergrassen zoals pampasgras heb je iedere zomer weer plezier. Botanische beauty's aster en ijzerhard bloeien zelfs door tot laat in het najaar - wat een uithoudingsvermogen! Duizendblad is typisch een plant voor een tuin waarin de natuur een beetje haar gang mag gaan en vlinders en hommels van harte welkom zijn. Vlinders lok je trouwens ook met de paarse pluimen van salie. Bloeit de statige zonnehoed, dan weet je dat het hoogzomer is.

 

Welke van deze hittebestendige planten krijgen een plekje in jouw buitenparadijs?

 

Bron: mooiwatplantendoen.nl