• Natuurlijk helpen wij klanten!
  • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
  • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 09:30 tot 18:00

Snoeien

Snoeien in de tuin is een klus die vaak snel voldoening geeft. Je kunt de tuin namelijk mooi vorm geven naar wens en daarnaast help je de verschillende planten, bomen en struiken de seizoenen door, door ze op het juiste moment iets terug te snoeien. Het juiste snoeigereedschap maakt veel verschil en kan het snoeien een stuk gemakkelijker maken! Bij Natuurlijk Tilburg ben je aan het juiste adres voor verschillende soorten snoeigereedschap. Ook voor advies over het snoeien van verschillende soorten planten kun je bij ons natuurlijk ook terecht, dan helpen we je graag met persoonlijk advies! Bij Natuurlijk Tilburg kiezen we zo veel mogelijk voor duurzame opties, ook als het aankomt op snoeigereedschap. Zo kunnen we de omgeving stukje voor stukje een beetje groener maken! 

Diverse soorten snoeigereedschap voor in de tuin

Voor verschillende planten en verschillende snoeibeurten zijn er ook verschillende snoeigereedschappen verkrijgbaar. Zo kun je bij ons terecht voor onder andere: 

  • Takkenscharen
  • Heggenscharen
  • Snoeischaren
  • Snoeizagen
  • Buxusscharen

De gereedschappen verschillen in grootte en sterkte, zo kun je voor het fijne werk zoals het afknippen van uitgebloeide bloemen gebruik maken van snoeischaren, maar voor zwaarder werk zoals takken kun je beter kiezen voor steviger snoeigereedschap. 

Waarom is het belangrijk om de tuin te snoeien?

Snoeien kan verschillende doeleinden hebben. Dit kan praktisch van aard zijn, bijvoorbeeld om takken die in de weg zitten weg te halen, maar het kan ook een manier zijn om juist meer bloemen en vruchten te laten groeien! Daarom verschilt het geschikte moment om te snoeien vaak per soort plant, boom, of struik, omdat het groeiseizoen hierop ook van invloed is. Voor specifieke momenten om jouw tuin te snoeien is het dus belangrijk om rekening te houden met de verschillende soorten planten, bomen en struiken die je hebt. Zo hebben ze allemaal hun eigen aandachtspunten qua snoeiperiode!

Waar moet goed snoeigereedschap aan voldoen?

Natuurlijk is het belangrijk dat je de juiste soort snoeigereedschap gebruikt voor het juiste doeleinde. Wanneer de takken bijvoorbeeld te dik worden voor een takkenschaar, kun je overstappen op een snoeizaag. Voor het fijnste werk is een snoeischaar daarentegen uitstekend geschikt. Voor de heg en de buxus zijn er ook specifieke snoeigereedschappen gemaakt. De juiste vorm en grootte heeft veel invloed op het gemak waarmee je de plant snoeit, maar daarnaast is de veiligheid natuurlijk ook erg belangrijk! Een veiligheidsbril en mondkapje kunnen bijvoorbeeld verstandig zijn wanneer er veel fijne stofjes vrij komen die kunnen gaan irriteren. Ook zijn er speciale werkhandschoenen verkrijgbaar om veilig te werk te gaan. 

Natuurlijk Tilburg voor snoeigereedschap en nog veel meer!

Voor al jouw benodigdheden voor een mooie tuin kun je bij ons terecht. Variërend van snoeigereedschap tot aan de benodigdheden voor een goede veiligheid ben je bij ons aan het juiste adres. Natuurlijk helpen we je graag met persoonlijk advies, dus mocht je vragen hebben over het snoeien van jouw planten dan kun je ons natuurlijk altijd om advies vragen! Ook voor diverse andere tuingereedschappen en andere artikelen op het gebied van groen leven ben je bij ons aan het juiste adres!