• Natuurlijk helpen wij klanten!
  • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
  • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 12:00 tot 18:00

Bloemen zaaien

Een mooie combinatie van voorjaarsbollen en zomerbollen zorgt voor een langdurige periode van vrolijke bloei en kleurrijke bloemen in jouw tuin. Ook het zaaien van bloemen is natuurlijk een leuke bezigheid, met de verschillende zadenpakketten uit ons assortiment. Bij Natuurlijk Tilburg helpen we je graag bij het groener maken van jouw omgeving, of het nu gaat om je huis, tuin, of balkon. Dat doen wij door zo veel mogelijk duurzame alternatieven aan te bieden in ons assortiment en veel samen te werken met lokale ondernemers. Voor Tilburg, uit Tilburg! Meer groen in de tuin, meer groen in Tilburg en meer duurzame keuzes, daar kun je op rekenen bij Natuurlijk Tilburg!

Voorjaarsbollen of zomerbollen planten?

We maken onderscheid tussen zomerbollen en voorjaarsbollen. Beiden hebben hun kenmerken, aandachtspunten, verschillende bloeiperiodes en andere geschikte periodes om ze te planten:

  • Voorjaarsbollen:  deze bloeien in het voorjaar, maar zijn ook de eerste tekenen van het ontwaken van de natuur, wanneer ze al vanaf de prille januarimaand uit de grond schieten. De voorjaarsbollen worden in het najaar geplant, tussen september en december, zolang dit voor de vorst is. Populaire voorjaarsbollen zijn bijvoorbeeld tulpen, narcissen, hyacinten en krokussen. 
  • Zomerbollen: na de voorjaarsbollen zijn het de zomerbollen die van juni tot in de herfst voor kleur zorgen. Dit zijn bijvoorbeeld amaryllissen, begonia's, gladiolen en dahlia's die in het voorjaar geplant worden vanaf half april tot half juni. Vanaf maart kunnen de zomerbollen ook al binnen in een bloempot worden geplant om ze daarna buiten verder te laten groeien, zo heb je als het ware een voorschot en komen ze in de tuin eerder tot bloei. 

Ook vind je bij ons mooie mixen van bloemenzaden, waarmee je een prachtige bloemenzee kunt zaaien in de border!

Aan de slag in de tuin: jouw favoriete bloemen zaaien

Of je nu een hele border wilt vullen met bloemen, een aantal bloempotten op het terras wilt neerzetten, of een balkon wilt opvrolijken: bij Natuurlijk Tilburg helpen we je graag om mooie groene alternatieven bereikbaar te maken. Bloembollen en zaden van hoogwaardige kwaliteit, tuingereedschap dat bijdraagt aan jouw plezier & gemak, potterie voor de mooiste combinaties van bloembollen op pot, en een enthousiast team dat je graag voorziet van advies en inspiratie om meteen aan de slag te kunnen gaan! Kom bij ons langs in Tilburg en maak jouw eigen favoriete combinatie aan bloembollen en bloemzaden. Maak van de volgende bloeiperiode een prachtige kleurrijke bloeiperiode!

Combineer jouw favoriete bloemenzaden tot een natuurlijk geheel

Een combinatie van zowel voorjaarsbollen als zomerbollen geeft je de kans om gedurende een langere periode te kunnen genieten van de kleurrijke verschijningen en de mooie resultaten van jouw werk in de tuin. Om hier een goede verdeling in te vinden kun je ons enthousiaste team natuurlijk altijd aanspreken, dan denken wij graag met je mee. Je vindt bij ons natuurlijk ook alle andere benodigdheden zoals potterie, tuingereedschap en nog veel meer. Wij zorgen voor zo veel mogelijk duurzame alternatieven én veel aanbod uit Tilburg zelf. In, voor en door Tilburg, bij Natuurlijk Tilburg. Bekijk de rest van ons groene assortiment, of kom bij ons langs in het tuincentrum, we helpen je natuurlijk graag verder!