• Natuurlijk helpen wij klanten!
  • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
  • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 12:00 tot 18:00

Eens wat anders op de barbecue!

Ben je soms die hamburgers, satestokjes, speklappen en worstjes ook weleens zat (hoe lekker ze ook zijn)? Er zijn natuurlijk ontelbaar veel andere originele gerechten te bereiden op de barbecue! Met gemak leg je eens wat anders op de barbecue, als je jouw gezin of vrienden wilt verrassen! Wij delen hier graag onze favoriete recepten met jou!

Gegrilde zoete aardappel

Bereiding

1. Doe de zoete aardappelen in een grote pan met water en kook ze totdat ze gaar zijn (ongeveer 20 minuten). Laat ze afkoelen totdat ze koel genoeg zijn om te bereiden.

2. Snijd de aardappelen in plakken, smeer ze in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout

3. Zorg dat de barbecue op temperatuur is met ingevet rooster. Grill de plakken per kant ongeveer 2,5 minuut totdat ze grilsporen hebben.

4. Leg de plakken op een serveerschaal en besprenkel ze met de dressing.

De dressing

Klop in een kleine kom het limoensap, de koriander, de olijfolie, de knoflook, de agave siroop en het zout bij elkaar.

Ingrediënten

  • 2 ongeschilde zoete aardappels
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1/2 theelepel gemalen peper

Dressing

  • 2 theelepels verse limoensap
  • 2 theelepels fijn gesneden koriander
  • 1 1/2 theelepel extra vergine
  • 1 fijn gesneden knoflookteen
  • 1/2 theelepel agavesiroop
  • 1/4 theelepel zeezout

Inspiratie via CookinCanauk

Gevulde portobello champignons

Bereiding

1. Combineer alle ingrediënten van knoflookboter samen in een kleine steelpan en smelt tot knoflook geurig is. Bestrijk de onderkant van elke portobello en leg ze met de beboterde kant naar beneden op een plank.

2. Roer de resterende knoflook om en strijk het over de binnenkant van iedere portobello. Vul elke paddenstoel met de plakjes mozzarella en tomaten.

3. Zorg dat de barbecue op temperatuur is en de grill is ingevet. Grill de portobello's totdat de kaas gesmolten en goudkleurig is (ongeveer 8 minuten)

4. Serveer met de basilicum, besprenkel met het balsamico glazuur en bestrooi met zout naar smaak.

Balsamico dressing


Combineer suiker en azijn in een kleine steelpan op hoog vuur en breng aan de kook. Zet het vuur laag; laat 5-8 minuten sudderen of tot het mengsel is ingedikt en tot een glazuur is teruggebracht. 

Ingrediënten

Knoflookboter

  • 2 eetlepels boter
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 eetlepel fijn gesneden peterselie

Paddestoelen

  • 5-6 grote Portobello-champignons, zonder stam, gewassen en grondig gedroogd met keukenpapier
  • 5-6 verse mozzarella kaasballetjes, in dunne plakjes gesneden
  • 1 kopje druiven, (of cherry) tomaten, in dunne plakjes gesneden
  • verse basilicum, versnipperd om te garneren

Balsamico dressing 

  • 1/4 kopje balsamicoazijn
  • 2 theelepels bruine suiker

Inspiratie via Cafedelites

Hawaiaanse gegrilde kip

Bereiding

1. Snij 4 vellen aluminiumfolie, voldoende om de kip en groenten in te wikkelen.

2. Leg de kip in het midden van aluminiumfolie, verdeel de groenten en voeg 2-3 plakken ananas toe aan elk pakket.

3. Klop in een kom bbq-saus, sap uit het blik ananasschijven, sojasaus en knoflook samen. Verdeel ongeveer 2 eetlepels saus over de kip en reserveer ongeveer 1/4 kop.

4. Leg kip pakketten op de grill en grill 13-15 minuten, omkeren na ongeveer 7 minuten.

5. Bij serveren, open de pakketten voorzichtig, bedruip met reservesaus en garneer met uien.

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 1 kopje zoete barbecue saus
  • 1 blik van ananasschijven inclusief sap
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 theelepel knoflook
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 2 middelgrote courgettes in plakjes
  • uien voor garnering

Inspiratie via The recipe critic