• Natuurlijk helpen wij klanten!
  • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
  • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 12:00 tot 18:00

Grond

Een gezonde kamerplant begint bij de juiste grondsoort.  Er zijn voor verschillende kamerplanten namelijk ook verschillende soorten potgrond verkrijgbaar. Als de potgrond van goede kwaliteit is, is de voeding en het water langer in de grond aanwezig en is de grond minder snel uitgeput. Dit heeft weer veel voordelen voor de gezondheid van de plant. Ook het water blijft langer behouden als je kiest voor potgrond van goede kwaliteit. Verder is een goede grondsoort een regulator van de temperatuur. Potgrond kun je echter ook nog aanvullen met meststoffen, voor de extra voedingsstoffen die verschillende kamerplanten in verschillende periodes nodig kunnen hebben. 

Kamerplanten verpotten met de juiste potgrond

Misschien heb je net nieuwe kamerplanten, of zijn jouw huidige kamerplanten toe aan een grotere pot. Tijdens het verpotten, is het meteen een goed moment om de plant een gezonde frisse bodem te geven met de juiste voedingsstoffen om goed verder te kunnen groeien. De potgrond zal dan ook een goede hulp zijn voor de plant om de voedingsstoffen beter vast te houden, wat bijdraagt aan een gezondere plant. In een goede potgrond is vaak ook al een deel meststoffen toegevoegd, waarmee de plant een goede boost aan voedingsstoffen krijgt en deze in alle ruimte verder kan groeien. 

Verschillende soorten potgrond

Voor kamerplanten kun je vaak gewoon kiezen voor langwerkende of universele potgrond, die je zelf aanvult met meststoffen. Ook is het bij kamerplanten belangrijk om hydrokorrels te gebruiken, zodat er geen water in de pot blijft staan waar onder andere wortelrot door kan ontstaan. Universele potgrond is voor iedere kamerplant te gebruiken en daarom slim om aan te schaffen, deze kun je namelijk voor iedere kamerplant indien nodig nog specifiek aanvullen met extra voeding. Langwerkende potgrond voorziet de plant al geruime tijd van extra voeding, namelijk zo'n 6 maanden. Ook dit is dus een goede optie, waarbij je minder snel gebruik hoeft te maken van extra voeding en meststoffen voor jouw kamerplanten. 

Natuurlijk geven we je graag advies over jouw kamerplanten!

Je wilt natuurlijk jouw planten voorzien van een gezonde bodem en de juiste voedingsstoffen. Daar helpen we je dan ook graag bij. Vraag ons enthousiaste team gerust om hulp indien nodig, zodat we je kunnen adviseren over de juiste grond voor jouw kamerplanten. Ook voor andere vragen over jouw kamerplanten kun je uiteraard bij ons terecht! Zo kun je extra veel plezier halen uit het onderhouden van jouw planten, wanneer ze gezond en mooi blijven!

Natuurlijk Tilburg: In, voor, en met Tilburg

Bij Natuurlijk Tilburg helpen we je graag met groene oplossingen voor in en om het huis. Dat doen we door zo veel mogelijk duurzame en groene opties aan te bieden in ons assortiment, met veel ruimte voor lokale ondernemers. Zo gaan we samen in, voor, en mét Tilburg voor een groene omgeving! Natuurlijk helpen we je graag als je vragen hebt, en voorzien we je met veel plezier van advies. Kom gezellig eens bij ons langs en laat je inspireren door ons groene aanbod, bij Natuurlijk Tilburg!