• Natuurlijk helpen wij klanten!
  • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
  • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 09:30 tot 18:00

Meststof

Gezellig groen thuiskomen met mooie en gezonde kamerplanten betekent dat je soms wat extra verzorging nodig hebt, zoals meststoffen.  Je bent bij Natuurlijk Tilburg aan het juiste adres voor de benodigde meststoffen om jouw kamerplanten gezond te houden. Zo kun je jouw kamerplanten in de groeiperiode ondersteunen om goed verder te kunnen groeien. Wij hebben verschillende soorten meststoffen die voor verschillende kamerplanten geschikt kunnen zijn,  afhankelijk van wat de planten precies nodig hebben aan voedingsstoffen. Er zijn veel mengsels verkrijgbaar voor specifieke planten, zodat de voedingsstoffen precies aansluiten bij dat wat de planten nodig hebben om goed te groeien en gezond te blijven. 

Verschillende soorten meststoffen voor kamerplanten

Er zijn verschillende combinaties meststoffen te verkrijgen, waaronder 3 hoofdcategorieën, namelijk:

  • Minerale meststoffen
  • Organische meststoffen
  • Gecombineerde meststoffen

De verschillende soorten meststoffen hebben allen hun eigen kenmerken en daarbij voordelen en nadelen. Minerale mest wordt ook wel kunstmest genoemd, maar bevat voor een deel ook natuurlijke mineralen. Organische meststof uitsluitend uit natuurlijke resten en mestsoorten. Dan is er ook nog een gecombineerde variant, waarbij beide soorten worden gecombineerd. 

Waar zijn meststoffen voor kamerplanten goed voor?

Als je jouw kamerplanten nét een beetje extra wilt geven, zijn meststoffen een goede optie. Ze dragen bij aan een goede groei van de kamerplanten met gezonde wortels, een mooi gezond blad en indien van toepassing mooie bloemen. Het is hierbij wel van belang dat je kiest voor de mest die speciaal voor kamerplanten is, omdat deze andere wensen en benodigdheden hebben dan andere planten. Natuurlijk kun je ons hierbij ook om advies vragen, dan denken we graag met je mee! 

Wanneer geef je kamerplanten extra voeding?

Je hoeft alleen extra voeding te geven in de groeiperiode. Deze loopt van maart tot september en in deze periode is één keer per week voldoende. Er zijn ook kamerplanten die voldoende hebben aan alleen water, dus voordat je aan de slag gaat, is het goed om eerst te bekijken wat de plant precies nodig heeft. Je vindt in ons assortiment verschillende soorten voedingsstoffen, die afgestemd zijn op de plantsoort. Ook de voedingsstoffen in de grond dragen bij aan een gezonde kamerplant, dus de keuze voor de juiste soort potgrond is hierbij ook belangrijk. 

Wil je meer tips voor jouw kamerplanten? Kom bij ons langs in Tilburg!

We helpen je heel graag om jouw omgeving een stukje groener te maken, zowel binnen als buiten. Je bent daarom ook van harte welkom in ons tuincentrum in Tilburg, waar we je met veel plezier verder helpen. Natuurlijk kun je bij ons terecht met al jouw vragen! Bij Natuurlijk Tilburg kiezen we graag voor een groene omgeving, in, voor, en met Tilburg! Dat doen we door zo veel mogelijk duurzame en lokale initiatieven aan te bieden en daarnaast veel samen te werken met lokale ondernemers. Je bent bij ons aan het juiste adres als je graag bijdraagt aan een groene omgeving en daar zelf ook van kunt genieten! Jouw kamerplanten zijn daar onderdeel van en om daar het beste voor te kunnen bieden vind je bij ons verschillende soorten meststoffen en de juiste grond, zodat je veel plezier beleeft aan het verzorgen van jouw kamerplanten!