• Natuurlijk helpen wij klanten!
  • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
  • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 09:30 tot 18:00

Slimme watergeefsystemen

Bewatering van de kamerplanten is natuurlijk een belangrijk onderdeel van het onderhouden van gezonde kamerplanten. Er zijn verschillende bewateringssystemen om jouw kamerplanten optimaal te onderhouden, voldoende water te geven en geen moment meer over het hoofd te zien. Daarnaast is het een duurzame keuze om een bewateringssysteem in te stellen, waardoor er nooit meer water wordt gegeven dan noodzakelijk is. Ga je bijvoorbeeld op vakantie en wil je zeker zijn van gezonde kamerplanten als je terug komt? Dan zijn er hele handige waterdruppelaars, die jouw planten gedurende jouw vakantie van voldoende water voorzien! Voor iedereen met iets minder groene vingers, een drukke agenda, of een ingewikkeld bewateringsschema is een slim bewateringssysteem een handige uitkomst!

Slimme bewateringssytemen

Een watergeefsysteem werkt met een watermeter, waardoor tot op de druppel nauwkeurig genoeg water aan de plant gegeven kan worden. Wat bijvoorbeeld vaak gebeurt is dat de plant te veel water krijgt, omdat er nog veel water in de pot zit. Daarom hoort bij een slim watergeefsysteem ook een goede watermeter, waardoor je kunt meten hoeveel vocht er nog in de pot zelf zit en er niet onnodig veel water bij komt. Een ander onderdeel van slimme bewatering is het gebruik van hydrokorrels. Deze korrels nemen het overtollige water op, waardoor dit niet onderin de pot blijft waar het wortelrot kan veroorzaken. Op deze manier kan de plant precies genoeg opnemen en is het water dat té veel is geen risico voor de gezondheid van de plant. Wanneer een plant te veel water krijgt is dit namelijk ook te zien aan de gezondheid van de plant, dus een goede bodem aan hydrokorrels kan bij voorbaat al veel oplossen! Met de combinatie van deze hulpmiddelen kun je zelf een slim systeem samenstellen om jouw planten te voorzien van precies genoeg water!

Een bewateringssysteem voor kamerplanten

Er zijn verschillende bewateringssystemen die gaan van simpele druppelaars tot aan geavanceerde systemen. Je kunt al beginnen bij een waterdruppelaar, die geheel zonder stroom en zonder wateraansluitingen werkt om verspreid over de tijd voldoende water af te geven aan de kamerplant. Dit is een uitstekende optie als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en bij thuis komst dezelfde mooie plant wilt aantreffen als toen je weg ging. Ook zijn er grotere systemen en eventueel zelfs elektrische bewateringssystemen, die erg goed werken als je bijvoorbeeld vaak weg bent of standaard vergeet om de planten water te geven. 

Natuurlijk helpen we je graag bij Natuurlijk Tilburg!

Bij Natuurlijk Tilburg helpen we je graag om jouw omgeving zowel binnen als buiten een stukje groener te maken. Dat doen we onder andere door zo veel mogelijk duurzame opties aan te bieden, ook als het gaat om kamerplanten en de bewatering daarvan. Daarnaast helpen we je natuurlijk erg graag om jouw kamerplanten zo goed mogelijk te verzorgen, of om een passend bewateringssysteem te vinden. Vraag ons enthousiaste team gerust om advies, dan denken we met je mee! Kom bij ons langs in Tilburg voor al jouw benodigdheden voor een groene omgeving in en om het huis!