• Natuurlijk helpen wij klanten!
 • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
 • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 11:00 tot 17:00

Water geven

Onmisbaar als je jouw tuin wilt onderhouden is natuurlijk het water geven. Bij Natuurlijk Tilburg ben je dan ook aan het juiste adres voor verschillende opties voor de bewatering van jouw tuin- en kamerplanten! Of je nu een hele moestuin wilt voorzien van water, of op zoek bent naar een goede plantenspuit of gieter voor de kamerplanten. Bij ons vind je voor verschillende doeleinden een goede optie voor bewatering. Bij Natuurlijk Tilburg werken we graag samen voor een groene omgeving, zowel binnen als buiten! Daarom kiezen we ook graag voor duurzame manieren van bewatering, bijvoorbeeld door het opvangen van regenwater. Ook zijn er verschillende bewateringssystemen die op een efficiënte manier zorgen voor voldoende water voor jouw planten.

Bewatering van de tuin: verschillende mogelijkheden voor duurzame bewatering

Ook de tuinplanten hebben uiteraard voldoende water nodig. Wij zijn voorstander van zo duurzaam mogelijk tuinieren en een goede optie daarvoor is het opvangen van regenwater. Door middel van een regenton kun je regenwater in de tuin opvangen en direct gebruiken om jouw planten te bewateren. Ook kun je ervoor kiezen om één keer per week goed water te geven in plaats van vaak een beetje, maar dit hangt uiteraard af van de planten die je in de tuin hebt staan. Vraag onze medewerkers gerust om meer informatie hierover! 

Water besparen met 3 handige tips

 1. Gebruik mulch: Een effectieve manier om water te besparen is door het aanbrengen van een mulchlaag rondom planten. Mulch helpt de grond vochtig te houden, vermindert verdamping en onderdrukt onkruidgroei. Hierdoor hoef je minder vaak water te geven en bespaar je water.
 2. Kies voor waterzuinige beplanting: Selecteer planten die goed gedijen in jouw specifieke klimaat en die minder water nodig hebben. Dergelijke planten zijn vaak droogtebestendig en kunnen beter omgaan met periodes van weinig neerslag. 
 3. Gebruik regenwater: Maak gebruik van regenwater om jouw planten water te geven. Plaats regentonnen of een regenwatersysteem om regenwater op te vangen. Dit water gebruik je vervolgens om de tuin te besproeien, in plaats van drinkwater te gebruiken. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook kostenbesparend.

Water geven aan kamerplanten

Verschillende kamerplanten hebben verschillende voorkeuren als het gaat om de hoeveelheid en frequentie water die ze nodig hebben. De ene kamerplant is tevreden met een scheutje water per week en de ander staat graag zo nu en dan volledig in het water. Voor iedere plant raden we je dan ook aan om de verzorgingsinstructies goed door te nemen. Daarnaast is een basis artikel uiteraard de gieter! Je vindt in ons tuincentrum verschillende gieters en ook plantenspuiten om jouw planten van genoeg water te voorzien. Ook hydrokorrels zijn een goede optie omdat ze overtollig water absorberen en daarmee overtollig water uit de wortels afvoeren. Daarmee kun je wortelrot voorkomen en komt het water goed terecht, in plaats van dat het zich ophoopt onderin de pot. 

Tips voor bewatering in de zomer

Wie van zijn planten houdt, geeft op de juiste manier water. Volg onze tips voor optimale groei en gezonde planten.

1. Bewater 's ochtends

 • Minder verdamping
 • Minder kans op schimmelvorming 
 • Stimuleert gezonde groei

2. Let op hoeveelheid

 • Vermijd overbewatering / wortelrot
 • Voorkom uitdroging
 • Liever grondige bewatering
 • Geef water aan de basis

3. Soort bewatering

 • Grootte van de tuin
 • Type planten
 • Beschikbare tijd
 • Budget

Handmatig water geven of automatische bewatering?

Wanneer kies je voor handmatig watergeven in de tuin en wanneer besluit je over te stappen op automatische bewatering? Ben je regelmatig van huis? Heb je een zeer groot oppervlak te besproeien? Of vergeet je structureel jouw planten water te geven? Dan biedt een automatische bewateringssysteem een erg goede uitkomst. Een automatisch bewateringssysteem hoeft niet altijd zeer geavanceerd te zijn. Er zijn namelijk verschillende soorten mogelijkheden voor verschillende doeleindes. Houd rekening met de volgende aspecten bij het kiezen van een geautomatiseerd bewateringssysteem: 

 • grootte,
 • soort planten,
 • budget.

Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte manier om uw planten te bewateren. Kom langs en vraag ons personeel om advies.

Natuurlijk helpen we je graag! 

Als je vragen hebt over het onderhouden en water geven, of over zo groen mogelijk tuinieren, dan helpen we je natuurlijk graag verder. Je kunt bij ons altijd terecht voor tips en aanvullende informatie, zodat je stapje voor stapje jouw omgeving een stukje groener kunt maken. Iedere kleine keuze is er één en wij helpen je daar graag bij! Daarom vind je bij ons een groot lokaal en duurzaam aanbod. Zo gaan we samen voor een groene omgeving; in, voor en met Tilburg!

Natuurlijk Tilburg voor al jouw tuin benodigdheden

Voor het volledige aanbod op het gebied van groen tuinieren en wonen ben je van harte welkom in ons tuincentrum. Ook helpen we je graag met persoonlijk advies en kun je bij ons terecht met al jouw vragen. Naast bewatering vind je bij ons ook allerlei andere tuin benodigdheden zoals gereedschap, zaden, planten, meststoffen enzovoort. Natuurlijk ben je van harte welkom bij Natuurlijk Tilburg!