• Natuurlijk helpen wij klanten!
  • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
  • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 09:30 tot 18:00

Vakantie in eigen tuin! Hoe dan?

Vakantie in eigen tuin vieren is helemaal zo gek nog niet. Laten we eerlijk zijn, je hebt de afgelopen periode ontzettend je best gedaan om je buitenruimte of tuin zo comfortabel mogelijk te maken met al die lockdowns. Waarschijnlijk is het een heerlijke plek geworden, een paradijsje als je door de deur stopt. Klopt toch? Dan is het natuurlijk zonde om hier zomaar van weg te stappen! Vakantie in eigen tuin kan juist ontzettend leuk en ontspannen zijn, helemaal als je wat leuke tips hebt. Laten wij je hier nu perfect mee kunnen helpen! 

Eerst eens kijken hoe het weer ervoor staat vandaag...

Vakantie modus: AAN met onze 17 tips!
 

1. Picknick ontbijt met natuurlijk een kleedje!


Bij een picknick krijg je natuurlijk dat extra vakantiegevoel als je lekker op een kleedje in het groen zit! Een gezellig kleed, leuke bordjes, een vers eitje, vers geperste jus d’orange, broodjes uit de oven en misschien wel jam en kaas van de boer. Dat wordt smullen en is toch heel anders dan normaal!

 

2. Sterren kijken


Heb je weleens goed naar boven gekeken als het donker is? Op een heldere avond zie je eerst misschien niet super veel sterren, maar hoe langer je kijkt, hoe meer je ogen aan het donker wennen en als je de buitenverlichting uit doet, dan zie je steeds meer lichtpuntjes aan de donkere hemel! Sommige bewegende lichtjes, zijn dat nu satellieten of vliegtuigen? Misschien zie je zelfs een vallende ster!
 

3. De tent in


Overnachten in de tuin is weer een hele andere ervaring dan er overdag in rondlopen. Heerlijk verkoelend, op een luchtbed, luisterend naar de geluiden van de wind, geritsel van de bladeren en het geluid van de wakkere dieren. Weet jij welke dieren je allemaal hoort?

Trachicarpus Fortunei palm met 40% korting!

4. Yoga in de buitenlucht


Hoe heerlijk is het om je yogamat eens buiten uit te rollen. Lekker vroeg in de ochtend, als het nog wat kil is en super stil, of juist aan het einde van de dag, met het geroezemoes van de buurt buiten op de achtergrond. Lekker even in je eigen bubbel tot rust komen met je oefeningen, waarna je je weer helemaal zen voelt.
 

5. Dutten in de hangmat


Met die heerlijke warme dagen snooze je soms zomaar opeens weg! Tijdens je vakantie kan dat ook gewoon, dus maak het jezelf zo comfortabel mogelijk. Met een toffe hangmat bijvoorbeeld! Lekker wiegen in de buitenlucht en een dutje doen overdag is toch het ultieme vakantiegevoel?
 

6. De tropen om je heen


Bij een vakantie hoort nu eenmaal natuur en groen en daar hebben wij een mooie aanvulling voor! Tijdens deze zomer (van 2021) hebben wij prachtige grote palmen, de Trachycarpus Fortunei om precies te zijn, met maar liefst 40% korting! Zie je jezelf al zitten, onder je eigen prachtige palm?

7. Lezen en ontspannen


Even lekker lezen, dat doe je natuurlijk op dat heerlijke en speciaal daarvoor ingerichte plekje in je tuin! Die comfortabele stoel onder die grote boom in de schaduw, of onder je veranda op je mooie loungeset, voorzien van alle comfort. Schaduw, een lekker drankje erbij, een magazine of goed boek en je zit de komende uren goed!
 

8. Op de camping


Is het niet leuk om weer eens die buiten spelletjes erbij te pakken die je altijd op de camping deed? Wat dacht je van een potje jeu de boules op het gras, een partijtje badminton, beach ball of ring werpen? Succes gegarandeerd!
 

9. De jacuzzi in


De jacuzzi? Dat is toch alleen voor op vakantie? Dat is niet helemaal waar, want waarom zou je ze niet in je tuin zetten zodat je er iedere dag van kunt genieten? We hebben goed nieuws voor je want tot en met zondag 15 augustus kun je meedoen om een 4-persoons jacuzzi te winnen, ter waarde van €449! Doe je mee?

Vijgenboom - 150 cm - van €79 voor €59!

10. Water voor verkoeling


Op hete dagen is het natuurlijk ideaal om buiten even af te koelen. Heb jij al een buitendouche tussen je planten geïnstalleerd? Even de tuinslang erop aansluiten en dan ben je zo opgefrist. Als je je ogen dicht doet, dan waan je je zo op Bali….
 

11. Foto en verzamel opdrachten


Leer eens anders naar je tuin te kijken door af en toe een leuke opdracht voor jezelf of elkaar te verzinnen. Denk bijvoorbeeld eens aan het fotograferen van alle dieren die je in je tuin tegenkomt, ga op zoek naar alle ronde vormen, fotografeer alles met een paarse tint of maak ieder uur een andere foto ergens in de tuin! Zoek hoeveel soorten bloemen er in de tuin te vinden zijn en hoeveel insecten er in de aarde rond woelen. Zeker weten dat je verrast wordt!
 

12. Mediterraanse sferen met een vijgenboom


Heerlijk in het zuiden van Europa toeven, met een lokale wijn in de hand, genietend van het glooiende landschap, zittend onder een vijgenboom en vergezeld door de ondergaande zon. Idyllisch plaatje, vind je niet? Ook wij hebben prachtige vijgenbomen van 150 cm hoog voor je in de winkel staan voor het zachte prijsje van €59!


13. Eten, snacken, borrelen en weer opnieuw


Buiten eten geeft je natuurlijk het ultieme vakantiegevoel! Lekker de ochtend opstarten met koffie en thee op het terras, lunchen aan de picknicktafel en barbecueën aan de loungeset. Nodig gezellig wat vrienden of familie uit en je hebt een gezellige dag!
 

14. Herbarium!


Zijn er uitgedroogde bloemen in de tuin? Verzamel ze dan en gooi ze zeker niet weg! Je kunt ze tussen dikke boeken laten drogen en ze later in een glazen lijstje doen. Maak een verzameling van alle soorten bloemen uit je tuin, droog ze en maak hier iets moois van, zodat je ook in de maanden dat je binnen zit ervan kunt genieten! Ook leuk als kado als je over hebt!
 

15. Zelf thee maken


Wist je dat je sommige gedroogde bloemen ook kunt laten drogen om er thee van te trekken! Thee uit eigen tuin is natuurlijk nog leuker! Soorten bloemen die je hiervoor kunt gebruiken zijn natuurlijk de bekendere lavendel en kamille, maar ook hibiscus, jasmijn, vrouwenmantel en malva zijn zeer geschikt! Je kunt zo ook eigen blends en thee-mixen maken. Een super leuke activiteit!

16. Muziek maestro!


Een sfeerbrenger die altijd goed is, is natuurlijk muziek! Heb je een draadloos boxje? Neem die dan lekker mee naar buiten voor je favoriete muziek! Reis met de Buena Vista Social Club mee naar Cuba, waan je in Italië met Eros Ramazotti en cruise met je ogen dicht door de Franse heuvels met Charles Aznavour op de achtergrond!
 

17. Offline dag


Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar realiseer je eens hoe vaak je eigenlijk je telefoon pakt als je even niets te doen hebt. Ga de uitdaging aan en leg die telefoon de hele dag weg. Gewoon met jezelf of gezelschap zijn, lekker eten, lezen, muziek luisteren, spelletjes doen, genieten van het groen en het zingen van de vogels. Misschien bevalt het zo goed, dat je er nog een paar dagen achteraan plakt! Dat is pas vakantie!