• Natuurlijk helpen wij klanten!
 • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
 • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 09:30 tot 18:00

Luchtzuiverende planten

Wij zijn liefhebbers van de natuur, zowel binnen als buiten. Dat betekent dat we graag een beetje natuur naar binnen halen in de vorm van mooie kamerplanten! Deze kunnen veel toevoegen in het interieur en hebben daarnaast nog veel meer andere voordelen te bieden. Zo zijn er verschillende soorten luchtzuiverende kamerplanten, die zorgen voor een gezond binnenklimaat. Daar beleef je dus extra veel plezier van! De kamerplanten van het merk Air So Pure zijn wetenschappelijk bewezen luchtzuiverende kamerplanten van uitstekende kwaliteit. 

Wat doen luchtzuiverende kamerplanten?

Kamerplanten produceren altijd zuurstof, maar niet alle kamerplanten hebben een luchtzuiverende werking. De planten die dat wel hebben, nemen via de bladeren schadelijke stoffen op uit de lucht. Deze worden in de de wortel of in de plant zelf opgenomen en afgebroken. Overdag zetten de luchtzuiverende kamerplanten CO2 om in zuurstof én brengen ze waterdamp in de lucht. De verbetering van de luchtkwaliteit is ideaal voor jouw concentratie, slaap en algehele gezondheid. 

Welke luchtzuiverende kamerplanten zijn er?

Op onze kamerplanten afdeling vind je verschillende soorten luchtzuiverende kamerplanten. Onder andere de volgende Air So Pure kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende werking:

 • Varens
 • De lepelplant
 • De goudpalm
 • De Hedera Helix (deze hangplant doet het erg goed in een hanging basket!)
 • Ctenanthe Burle Marxii
 • Nephrolepis of Krulvaren
 • Aloë vera
 • Sansevieria of Vrouwentong
 • Philodendron

In ons tuincentrum vind je deze én diverse andere luchtzuiverende kamerplanten op onze kamerplanten afdeling.

Waarom kiezen voor luchtzuiverende kamerplanten?

We brengen veel tijd binnen door; bijvoorbeeld door thuis te werken en studeren, maar ook op kantoor bijvoorbeeld. Dit zijn plekken waar voldoende zuurstof en een schone lucht heel belangrijk zijn. Luchtzuiverende planten zorgen voor een goede luchtvochtigheid, en het opnemen van CO2. Dat is precies het proces dat zo belangrijk is voor onze gezondheid, een scherpe geest en voldoende concentratie. In de slaapkamer kunnen deze planten ook een goed handje helpen, omdat je daar natuurlijk vele uren doorbrengt. Probeer het eens uit; een luchtzuiverende kamerplant op je bureau, of in de woonkamer en je zult zien wat voor effect het heeft!

Kamerplanten stylen in jouw interieur

Al snel merk je veel verschil als je kamerplanten in huis neerzet. Ze brengen licht, leven en sfeer met zich mee en zijn in staat om een lege hoek al snel veel extra's te geven! Daarnaast geven veel planten een ruimtelijke uitstraling, ongeacht de grootte. Een mooie hanging basket is ook een hele goede uitkomst als je niet zo veel ruimte beschikbaar hebt. Naast de luchtzuiverende werking van een aantal kamerplanten, heeft een groene omgeving ook vaak een rustgevende werking. Dat is fijn binnen komen, toch? Je kunt de kamerplanten heel goed combineren met mooie woonaccessoires en je zult zien dat jouw interieur een ware boost krijgt! 

Natuurlijk Tilburg, uit Tilburg, voor Tilburg

Bij Natuurlijk Tilburg helpen we je graag om groene en duurzame keuzes te kunnen maken. Je vindt in ons assortiment dan ook veel groene en duurzame opties. Daarnaast werken wij graag samen met ondernemers uit de buurt; voor Tilburg, uit Tilburg! Heb je vragen over bepaalde kamerplanten, of wil je meer weten over de luchtzuiverende kamerplanten van Air So Pure? Vraag onze enthousiaste medewerkers dan gerust om hulp, dan helpen we je graag verder! Graag tot ziens bij Natuurlijk Tilburg!

Je bent van harte welkom!