• Natuurlijk helpen wij klanten!
  • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
  • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 12:00 tot 18:00

Hangplanten

Buitenshuis is verticaal tuinieren al een bekende trend om ook een kleine oppervlakte veel planten kwijt te kunnen. Binnenshuis kan dat natuurlijk ook, door te kiezen voor hangplanten! Zo kun je ondanks een beperkte beschikbare ruimte toch veel planten om je heen hebben. Daarnaast zijn er veel hippe hanging baskets te vinden, waardoor het ook qua interieur styling een mooie aanvulling is om te kiezen voor hangplanten! Bij Natuurlijk Tilburg vind je verschillende soorten hangplanten met mooie potten die je direct thuis op kunt hangen. Er zijn verschillende soorten kamerplanten die uitstekend geschikt zijn voor in een hanging basket, waarmee je jouw eigen urban jungle in huis kunt creëren.

Hangplanten in verschillende soorten en maten

Er zijn verschillende plantsoorten die geschikt zijn om op te hangen, in een mooie hanging basket. Een kenmerk is dat de plant naar beneden uitgroeit, zodat deze mooi naar beneden gaat hangen en wat wilder oogt dan een gewone plant op pot. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Philodendron Scandens
  • Hedera
  • Scindapsus
  • Rhipsalis

Van deze opties zijn er verschillende soorten verkrijgbaar die erg goed op te hangen zijn. De bijbehorende potten zijn ook verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Een belangrijk aandachtspunt is dat je kiest voor een waterdichte pot als je deze los in de hanger doet, zodat er geen water lekt tijdens het water geven. Een hanging basket kan gemaakt zijn van kunststof, maar ook zijn er tegenwoordig veel soorten gemaakt van kokosnoten, of stoffen hangers!

Hangplanten voor een urban jungle

Met de wilde vormen van stoere hangplanten kun je al snel een urban jungle effect creëren in huis. Lekker groen thuiskomen, zónder dat dit te veel ruimte in beslag heeft. Iedereen heeft immers nog wel ergens ruimte aan een haakje om een plant op te hangen! De verschillende kamerplanten die hiervoor geschikt zijn kun je bij Natuurlijk Tilburg vinden. Wij maken zo veel mogelijk groene en duurzame keuzes en dat is ook terug te zien in ons assortiment. Zo maken we waar mogelijk gebruik van natuurlijke en duurzame materialen en werken we graag samen met lokale ondernemers, om samen voor een groene omgeving te gaan: in, voor, en met Tilburg! 

Een hangplant uitkiezen

Als je kiest voor een hangplant, houd dan rekening met de ruimte die de plant inneemt in de hoogte en breedte. Zo kunnen sommige planten redelijk wijd uitgroeien, dus kies een geschikte plek daarvoor. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om rekening te houden met het licht, zodat de plant goed kan groeien. Verder hebben de verschillende hangplanten hun kenmerken qua verzorging waar je rekening mee kunt houden. De keuze is natuurlijk ook een kwestie van smaak, maar mocht je behoefte hebben aan advies, dan kun je ons natuurlijk om hulp vragen! Wij kunnen je uiteraard voorzien van meer informatie over de verschillende planten en de verzorging. Heb je zelf al een geschikte plant die je wilt ophangen? Kijk dan voor de hanging baskets zodat je een mooi systeem hebt om jouw huidige kamerplant mee op te hangen!