• Natuurlijk helpen wij klanten!
  • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
  • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 09:30 tot 18:00

 

To bee or to fly...


Bijen en vlinders in je tuin, dat is toch een feestje? Niet alleen voor kinderen, die al snel op zoek gaan naar de speciale namen voor de verschillende vlinders die ze langs zien fladderen en hoeveel bloemen de bijtjes eigenlijk wel niet afgaan, maar ook voor volwassenen! Lekker een levendige tuin, wat een genot is om naar te kijken en in te struinen, maar ook nog een een bijdrage levert aan de biodiversiteit. Dubbel geluk dus!


Heb jij al een Dagpauwoog, Atalanta of Gehakkelde Aurelia gespot vandaag?

 

Meer bijen en vlinders met deze prachtige selectie!

 

Meer bijen en vlinders is je tuin is helemaal niet zo moeilijk! Er zijn namelijk zat bloemen en planten, bomen en struiken te vinden die werken als een magneet op deze kleine vrienden! Wij hebben hier een selectie voor je gemaakt die je gegarandeerd succes oplevert!


Zit er iets tussen, waarvan je denkt' Mwah, niet helemaal mijn smaak..'. Niet getreurd! Zoek vooral even op internet naar een mooie vervanger en voeg hem toe aan het lijstje! We konden wel 100 planten op het lijstje zetten, maar we moesten een keuze maken, waarbij we deze groep wel erg mooi bij elkaar vonden passen qua structuur, hoogte en natuurlijk kleuren! 

 

En hoe nu verder?


Leuk zo'n lijstje, maar hoe dan verder? Dan pak je gewoon onze plattegrond erbij! Hierbij is het hoogteverschil en de combinatie van verschillende structuren het meest belangrijk. Vervang je dus een plant, kijk dan even wat de groeihoogte is, zodat er iets ervoor kunt uitkiezen van ongeveer dezelfde hoogte. 

 

Je bent natuurlijk ook altijd welkom bij ons in het tuincentrum, want onze experts zijn ook dol op bijen en vlinders. Ze geven je zo aardig wat andere planten waar je uit kunt kiezen! Je kunt kiezen voor een enkele plant, maar van de wat kleinere planten kun je er ook een aantal bij elkaar planten. Zo krijg je verschillende groepjes wat meer éénheid geeft.