• Natuurlijk helpen wij klanten!
  • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
  • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 09:30 tot 18:00

Stappenplan kerstboom versieren

Eind november komen de kerstbomen in de winkels. Ga jij direct op pad om de mooiste uit te zoeken? Of wacht je toch nog een paar weken? Wanneer je de kerstboom neerzet maakt niet uit, je zult deze altijd gaan versieren! Een kerstboom versieren hoort natuurlijk bij kerst, maar met welke kerstversieringen ga jij aan de slag? Je hebt keuze uit ontzettend veel verschillende soorten. Een kerstboom die het middelpunt wordt van de woonkamer heeft natuurlijk wat aandacht nodig. Heb je onze kerstmarkt bezocht en denk je 'hoe doen ze dat toch?'. Dan helpen we je graag op weg! Wij hebben een stappenplan opgesteld waarmee je jouw
kerstboom net zo kunt versieren als de kerstbomen bij Natuurlijk Tilburg!

1) Kies de juiste kerstverlichting

Voordat je aan de slag gaat met de kerstballen en engelenhaar, is het handig om eerst de juiste kerstverlichting te kiezen. Kerstverlichting komt in veel verschillende soorten, waarbij de lampjesafstand een grote rol speelt. Zo bestaan er onder andere de volgende soorten:

  • Clusterverlichting met ongeveer 150 lampjes per meter
  • Treeclusterlichting met ongeveer 70 lampjes per meter
  • Microclusterverlichting met ongeveer 50 lampjes per meter
  • Snoerverlichting met ongeveer 17 lampjes per meter

Met de juiste kerstverlichting zorg je ervoor dat jouw kerstboom opvalt in huis. Bij Natuurlijk Tilburg vind je allerlei soorten kerstverlichting in diverse soorten, maten en kleuren. Als je de kerstverlichting in de boom gaat aanbrengen is het een goed idee om met de diepte van de kerstboom te spelen.

2) De voet van de kerstboom en de piek

De voet van de kerstboom wordt vaak vergeten, terwijl deze hartstikke belangrijk is bij het versieren van de kerstboom! Je kunt er van alles mee doen, denk aan een kerstplaid of een mand voor de kerstboom. Je kunt het beste de voet als eerste versieren, omdat anders de kans groot is dat je die prachtige kerstballen uit de kerstboom stoot. Na het versieren van de voet van de kerstboom kun je het best de piek plaatsen en verder van boven naar beneden de kerstboom versieren. Ook hier gaat het de veiligheid van jouw kerstballen: als je van boven naar beneden werkt, heb je minder kans dat je de kerstballen eruit stoot. 

3) Kerstslingers toevoegen

Kerstslingers vind je bij Natuurlijk Tilburg in allerlei kleuren. Zorg ervoor dat de kerstslingers een golvende beweging maken en breng ze niet alleen aan op de buitenste takken, maar ook rondom de stam. In ons assortiment vind je kerstslingers niet alleen in verschillende kleuren, ook in diverse maten. Om een mooi geheel te creëren plaats je de dunne slingers bovenaan in de kerstboom en de dikke slingers onderaan. 


 

4) Kerstballen en ornamenten

De kerstballen en ornamenten mogen natuurlijk niet vergeten worden! Met de kerstballen kun je jouw kerstboom eigen maken. Kies kleuren en stijlen die bij je interieur passen, of juist niet. Wil je een uitgebalanceerde kerstboom? Begin dan met de kleine kerstballen bovenin en de grotere kerstballen onderin. De ornamenten maken jouw kerstboom authentiek. Ieder jaar vind je in ons tuincentrum diverse ornamenten in allerlei stijlen, waarvan er vast en zeker een paar perfect bij jouw kerstboom passen.