• Natuurlijk helpen wij klanten!
  • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
  • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 12:00 tot 18:00

Welke kerstboom past bij jou?

Een echte kerstboom in huis tijdens de feestdagen zorgt voor het authentieke kerstgevoel. Er zijn ontzettend veel kerstbomen in omloop, maar welke sluit het best aan bij jouw wensen? Kies je voor een kerstboom met sterke of minder sterke geur? Ben je bereid om meer voor een kerstboom te betalen als de naalden minder snel uitvallen? Beantwoord de vragen in dit artikel en kom erachter welke kerstboom bij jou in huis hoort. Doe inspiratie op bij ons tuincentrum door de kerstbomen in het echt te bekijken. Ieder jaar staat Natuurlijk Tilburg weer vol met prachtige bomen in verschillende soorten en maten. Welke kerstboom kies jij? 

Cashback actie voor kerstbomen

Koop je dit jaar een echte Nordmann kerstboom voor €16,95 bij ons? Dan krijg je 50% cashback, te besteden tot 31 januari 2024! Deze actie geldt t/m kerstavond. 

Wanneer wil je de kerstboom neerzetten?

Een kerstboom mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de kerstdagen zelf, maar steeds meer mensen zetten de kerstboom direct na Sinterklaas al in de woonkamer. Ben jij van plan om de kerstboom zo snel mogelijk neer te zetten en zo laat mogelijk af te tuigen? Als je de kerstboom gedurende een lange periode in huis wilt hebben, is het belangrijk dat je een kerstboom kiest die lang mooi blijft en weinig naalden verliest. Zo kun je in deze situatie bijvoorbeeld kiezen voor de Nordmann of de Blauwspar. 

Vind je het prima dat de kerstboom er een aantal dagen voor kerst komt en na kerst vrijwel direct weer verdwijnt? Dan kun je voor een soort kiezen waar de gezondheid van de boom niet al te belangrijk is. Een voorbeeld hiervan is de Fijnspar. Deze boom is al jaren populair en dat komt vooral omdat deze kerstboom zo budgetvriendelijk is. 

Ben je op zoek naar een kerstboom met of zonder geur?

Echte kerstbomen kunnen een heerlijke geur door het huis verspreiden. Hier moet je natuurlijk wel van houden. Er bestaan verschillende kerstbomen die sterk geuren, waaronder:

  • Fijnspar
  • Servische spar

Naast sterk geurende kerstbomen bestaan er ook diverse kerstbomen die alleen geuren als de naalden worden aangeraakt. Deze kerstbomen zullen dus vooral een geur afgeven als je ze gaat versieren, maar hierna ben je in veel gevallen van de geur af:

  • Nordmann
  • Blauwspar

Een kerstboom met of zonder kluit?

Als je een kerstboom gaat uitzoeken zal je merken dat je altijd kunt kiezen uit kerstbomen met en zonder kluit: wat is precies het verschil? Wij leggen het je uit. Een kerstboom met kluit is relatief duurder dan een kerstboom zonder kluit. Dit komt doordat de kerstbomen met kluit langer vers blijven en je deze na de kerstdagen in de tuin kunt planten! Een kerstboom met kluit kopen en deze na de kerst in de tuin planten is een duurzaam alternatief op de kerstboom zonder kluit. De kerstboom zonder kluit zal na de feestdagen worden verbrand. 

Een gezellige kerstsfeer creëer je zelf

Als we het hebben over kerstbomen, dan kunnen kerstversiering en kerstverlichting natuurlijk niet ontbreken! Daarom vind je bij Natuurlijk Tilburg dan ook veel verschillende soorten trendy kerstaccessoires. Traditioneel, modern of ertussenin: je vindt het allemaal in ons assortiment. Kom langs bij onze kerstshow om de diverse kerstbomen, kerstversiering en kerstverlichting te bekijken. Doe inspiratie op of vraag hulp aan de medewerkers in ons tuincentrum.