• Natuurlijk helpen wij klanten!
  • Natuurlijk gaat duurzaamheid voorop
  • Natuurlijk zijn wij er in, voor en met Tilburg
Vandaag open van 09:30 tot 18:00

5 tips bij het kiezen van de juiste kerstverlichting

Het wordt vroeger donker en het kan nogal kil aanvoelen in en rondom het huis. Kerstverlichting is de ideale sfeermaker voor de donkere dagen, maar hoe zorg je ervoor dat je de juiste kerstverlichting kiest? Onze experts geven je vijf tips om ervoor te zorgen dat je van een gezellige sfeer kunt genieten deze winter. Welke kerstverlichting kies jij dit jaar? 

LED verlichting: duurzaam en van goede kwaliteit 

Het is weer tijd om de kerstverlichting op te hangen, maar hoe pak je dat zo duurzaam mogelijk aan? Ten eerste kun je ervoor kiezen om LED verlichting te gebruiken. Deze kerstverlichting is energiezuinig en gaat lang mee. Als je de juiste kerstverlichting koopt, kun je er jaren van genieten! Verder is het natuurlijk belangrijk om de kerstverlichting uit te doen als er niemand thuis is. Ook kun je bij Natuurlijk Tilburg terecht voor diverse kerstverlichting met timer, waardoor de kerstverlichting zelf aan en uit gaat. Dat scheelt weer! Let bij het kopen van kerstverlichting ook altijd op het wattage. Hoe hoger het wattage, hoe hoger het energieverbruik. 

 

Kerstverlichting met dimmer

Kerstverlichting kun je op allerlei plekken in huis ophangen. Van de kerstboom tot in de hal: alles is mogelijk! Vind jij kerstverlichting in huis heerlijk, maar wil je het soms ook kunnen dimmen om een romantische sfeer te creëren? Dan kun je het best kerstverlichting aanschaffen die voorzien is van een dimmer. Zo kun je op ieder moment van de dag de sterkte van het licht bepalen en aanpassen op de gewenste sfeer. Als de lampjes van de kerstverlichting minder fel schijnen, verbruik je ook minder energie. 

Kleur verlichting: verschillende mogelijkheden

Wil je dit jaar net even wat anders dan de voorgaande jaren? Dan is kerstverlichting met kleur wellicht wat voor jou. Gekleurde lichtjes voor in de kerstboom geven nog meer sfeer en vaak kun je de kleuren op ieder moment aanpassen. In het assortiment van Natuurlijk Tilburg vind je kerstverlichting in de traditionele kleuren classic warm en warm wit, maar ook zijn er snoeren te koop met alle kleuren van de regenboog!


 

Hoeveel kerstverlichting heb ik nodig voor mijn kerstboom?

Het is een lastige opgave om de juiste kerstverlichting bij een kerstboom te vinden. Hoe lang moet het snoer zijn om de kerstboom er sfeervol en goed verlicht uit te laten zien? Wij hebben het antwoord:

  • 150 cm boom: minimaal 12 meter, voor een extra volle kerstboom 20 meter. 
  • 180 cm boom: minimaal 14 meter, voor een extra volle kerstboom 30 meter.
  • 210 cm boom: minimaal 16 meter, voor een extra volle kerstboom 35 meter. 
  • 240 cm boom: minimaal 20 meter, voor een extra volle kerstboom 45 meter.  

Kerstverlichting voor buiten

Kerstverlichting voor buiten moet natuurlijk altijd waterdicht zijn. Het is altijd een goed idee om kerstverlichting voor buiten met een transformator te kopen. De transformator zorgt ervoor dat de netspanning omgevormd wordt tot een lager voltage. Dit draagt bij aan de veiligheid. Tegenwoordig kun je bijna alle kerstverlichting voor binnen ook voor buiten gebruiken. Wel is het handig als de kerstverlichting voor buiten voorzien is van een timer, zodat je deze 's nachts niet vergeet uit te doen.