Schaduwdoeken

Natuurlijk is het heerlijk als de zon schijnt en we weer lekker van de tuin kunnen genieten, maar zonbescherming blijft daarbij ontzettend belangrijk. Daarom vind je bij ons dan ook diverse oplossingen voor zonwering, zoals parasols en schaduwdoeken. Bij Natuurlijk Tilburg helpen we je graag met grote en kleine oplossingen voor in en om het huis, om jouw omgeving net een stukje groener te maken. Natuurlijk kun je ons hierbij om advies vragen, we helpen je namelijk graag om duurzame en groene keuzes te maken. Dat doen we door een divers assortiment samen te stellen met verschillende duurzame en lokale initiatieven om jou op weg te helpen. Samen gaan we voor een groene omgeving, in, voor, en met Tilburg!

Schaduwdoeken voor een zon beschermde tuin

Een schaduwdoek bevestig je boven het oppervlak waar je graag schaduw wilt hebben, aan palen of aan de gevel. De doeken zijn eenvoudig te bevestigen en je hebt geen parasolvoet die je hoeft te plaatsen waardoor er niet onnodig ruimte verloren gaat. Er zijn verschillende schaduwdoeken verkrijgbaar, maar de meest populaire zijn de volgende vormen:

  • Driehoek schaduwdoeken
  • Rechthoekige schaduwdoeken

De schaduwdoeken houden een deel van de UV-straling tegen, waardoor een deel van de uv-straling wordt tegen gehouden. Zo kun je goed beschermd blijven en toch genieten van de tuin met mooi weer. 

Duurzame schaduwdoeken

De doeken zijn er in verschillende soorten en maten, maar ook het materiaal kan onderling verschillen. Zo zijn sommige schaduwdoeken waterdicht en andere doeken juist waterdoorlatend. Er zijn verschillende opties voor materialen met verschillende kenmerken. Waterdoorlatende schaduwdoeken hebben bijvoorbeeld hele kleine gaatjes en beschermen tot 95% tegen UV-straling. Doordat de regen hier doorheen gaat, kan deze niet zwaar worden door het water dat er op blijft liggen. Waterdichte doeken gaan meer richting een zeil qua materiaal en bieden de beste bescherming tegen UV-straling, maar dienen dan wel schuin bevestigd te worden om het water af te voeren. 

Zo style je jouw tuin met schaduwdoeken

Niet alleen zijn schaduwdoeken heel handig, ze kunnen ook bijdragen aan meer sfeer in de tuin. Je kunt gezellige zithoeken creëren bijvoorbeeld, het terras een beetje afscheiden, of een speelhoek inrichten onder de schaduwdoek. Daarnaast zijn er verschillende kleuren die je kunt afstemmen op de tuinkussens en tuinmeubelen, waardoor jouw tuin er als een mooi en stijlvol geheel uit blijft zien. Door voor een goed en stevig materiaal te kiezen gaan de doeken lang mee en kun je een duurzame keuze maken. Maak een gezellige zithoek met een mooi schaduwdoek erboven, een overdekt stukje terras om te kunnen loungen, of een speelse schuine schaduwhoek. 

Natuurlijk Tilburg: in, voor, en met Tilburg

Wij helpen je bij Natuurlijk Tilburg graag bij het uitkiezen van een goede schaduwdoek die je helpt om veilig van de tuin te kunnen genieten. Ook op het gebied van duurzaamheid kunnen we je voorzien van advies en inspiratie, zodat jouw omgeving zowel binnen als buiten een stukje groener wordt. Je zult bij ons veel verschillende lokale initiatieven terug zien in het assortiment, omdat we graag werken met wat de omgeving ons te bieden heeft. En daar laten we jou graag mee kennis maken!