Tuinmeubelen in Tilburg

Bij Natuurlijk Tilburg helpen we je graag bij het vinden van oplossingen voor een groener leven, zowel binnen als buiten. De kleinere projecten zoals een aantal nieuwe kamerplanten tot aan de herinrichting van jouw tuin; bij Natuurlijk Tilburg ben je aan het adres als je graag grote én kleine verschillen wilt maken. Ben je op zoek naar een heerlijk loungemeubel, een fijn tuinbankje, of een goede tuinstoel? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij geloven dat iedere groene keuze bijdraagt aan een duurzamer geheel. Dat zie je ook terug in ons assortiment, waar we vele duurzame merken aanbieden en zelfs zo veel mogelijk lokale opties selecteren, zodat we samen onze omgeving groener kunnen maken! 
 

Zo kies je voor duurzame tuinmeubelen

Een aantal van de duurzame materialen voor tuinmeubelen zijn:

  • Hout
  • Rotan
  • Aluminium

Er zijn verschillende materialen die een duurzame optie vormen voor tuinmeubelen. In alle gevallen is het belangrijk waar het materiaal vandaan komt en natuurlijk dat het lang mee gaat, zodat het een duurzame investering is voor jouw tuin. Zo kan hout een goede optie zijn, mits dit een FSC keurmerk heeft. Dat houdt namelijk in dat het hout uit duurzaam beheerde bossen komt. Als je het hout regelmatig een goede behandeling met olie, verf, of was geeft gaat het ook lang mee. Rotan komt uit het tropische regenwoud, waar het snel groeit en weinig water nodig heeft. De kap van rotan (een harde soort liaan) heeft weinig invloed op de natuur. Het materiaal is mooi en stijlvol, erg sterk, maar iets minder goed bestand tegen slecht weer dus kan buiten de seizoenen het beste naar binnen. De productie van aluminium is niet perse duurzaam te noemen, maar een voordeel is wel dat deze meubelen lang mee gaan. Zoals je ziet is er niet één optie die altijd de beste keuze is, afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren zijn er altijd verschillende overwegingen te maken. 

Style de tuin naar jouw wens met nieuwe duurzame tuinmeubelen

Het kiezen voor een duurzame optie kan gaan over het materiaal en de productie, maar het is net zo belangrijk om lang te doen met de producten die je aanschaft. Kwaliteit is daarbij belangrijk, maar uiteraard ook de stijl! Ben je bijvoorbeeld gek op een bohemian stijl in de tuin? Dan kan een rotan tuinbankje een hele goede optie voor je zijn! Heb je het graag strak en modern? Dan kunnen aluminium tuinstoelen juist een passende keuze zijn. Zo is er voor iedereen een andere afweging te maken, afhankelijk van stijl en voorkeuren, zodat je met veel plezier heel lang gebruik kunt maken van jouw nieuwe tuinmeubelen!

Genieten van groen in en om het huis

Bij Natuurlijk Tilburg helpen we graag om jouw omgeving een stukje groener te maken. Of je nu vaker naar buiten kunt door de nieuwe tuinmeubelen, of geniet van de nieuwe kamerplant die jouw huis een beetje opvrolijkt. Het is voor iedereen toegankelijk om een groene en duurzame keuze te maken, al helemaal omdat wij graag kiezen voor lokale producten. Zo werken we samen in, voor, en met Tilburg aan een groene omgeving!